• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #504653  autor: adammc
 22 wrz 2011, 01:24
Otuż wypełniając formularz zgłoszeniowy o przedłużenie umowy na kolejne dwa lata Netia
czym prędzej do mnie zadzwonili i mówią że mi wyślą router Netia SPOT i jak się domyśleć ten ROUTER przez kolejnych trzech kurierów do mnie nie dotarł wcale i dzwoniąc do nich ponownie
odpowiadają że urządzenie zostało ponownie wysłane I NIC...
Dostałem na e-miela wiadomość o dwóch subskrypcjach z Netii na: -Aktywacja produktu Bezpieczny Internet I Aktywacja produktu Wirtualny Dysk.
Są to dwie opcje które NETIA włącza przy aktywacji DLA NOWYCH KLIJENTÓW ja oczywiście ich nie aktywuje tego bo to się wiążę z doliczenie do abonamentu tychże usług i [/b] I TERAZ CZEKAM NA NOWĄ FAKTURĘ, JAKA JEJ KWOTA BĘDZIE I MAM PYTANIE CZY TEN ABONAMENT KTÓRY NETIA REKLAMUJE " 59,00 ZŁ " JEST CAŁKIEM REALNY BO NIE CHCE MI SIĘ ZA TO BARDZO WIERZYĆ
Przez dwa lata miałem abonament w kwocie 99,81 zł a o nowe urządzenie to będę chyba musiał sam powalczyć i zrobić małą awarię na moim łączu i modemie którego posiadam od Netii.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2011, 22:39 przez adammc, łącznie zmieniany 1 raz.
 #504656  autor: denaturat
 22 wrz 2011, 03:33
Abonament będzie za 59,90, ale tylko w przypadku jak korzystasz z efaktury, bo jak nie to ci doliczą 5 zł miesięcznie. Usługi bezpieczny internet i wirtualny dysk są aktywowane domyślnie i sam musisz z nich zrezygnować, więcej info jak coś to na priv ;)

"Widząc cień nadlatującego gołębia, należy powstrzymać się od spoglądania w górę" - Konfucjusz

#505055  autor: gory-szalenstwa
 24 wrz 2011, 11:07
Czasy się zmieniają i teraz ludzie mają czasami problem żeby 50 zł zaplacić za internet.
Jesli masz e-fakturę to będziesz płacił 59,90 żł brutto. Jeżeli dostajesz papierowe rachunki albo masz Elektroniczny Obraz faktury to będziesz miał co miesiąc doliczane 4,99 zł do abonamentu.

Wirtualny Dysk przy przedłużeniu umowy powinien być dodany za 0 zł na cały czas o ile nie przkeroczysz limitu 1 gb. Bezpieczny internet jest za 0,01 zł przez 3 miesiące (albo 6, teraz nie pamiętam). Nawet jesli nie zainstalujesz tych opcji na komputerze to opłaty i tak będą naliczane. Zrezygnowac musisz na infolinii, albo spróbowac je wyłączć na NOL

#505198  autor: Vieslav
 25 wrz 2011, 10:21
Podłącze się pod temat - znajomemu kończy się niedługo umowa na telefon + internet. W tej chwili ma 1mb/s za 59zł i Lepszy telefon 60 (chyba taki, z pakietem kwotowym). Oczywiście przejdzie na no limits, ale co zrobić z telefonem? Obowiązkowo ma pozostać pakiet kwotowy - dzwoni właściwie tylko na komórki i za granicę. Czy Netia ma jeszcze coś takiego w ofercie?

#505218  autor: elkanguro
 25 wrz 2011, 12:28
Nie. Obecnie również jest plan, który nazywa się Lepszy Telefon 60 ale tym razem nie jest to już (tak jak obecnie ma kolega) pakiet kwotowy, tylko stricte 60 minut na stacjonarne połączenia krajowe. Lepiej niech zmieni sam internet.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#505620  autor: gory-szalenstwa
 27 wrz 2011, 22:20
elkanguro pisze:Nie. Obecnie również jest plan, który nazywa się Lepszy Telefon 60 ale tym razem nie jest to już (tak jak obecnie ma kolega) pakiet kwotowy, tylko stricte 60 minut na stacjonarne połączenia krajowe. Lepiej niech zmieni sam internet.
Lepszy telefon 60 o którym piszesz dostepny jest tylko dla nowych klientów. Dla przedłużających jest Non Stop i Non Stop Świat.

Mozna przedłuzyć umowę na sam internet i telefon pozostawic bez zmian.

Albo przedłużyc umowę na pakiet internet max + non stop/non stop świat, do którego dostaje się 30 darmowych minut na połączenia komórkowe.

#505621  autor: Vieslav
 27 wrz 2011, 22:23
Jeśli przedłuży umowę na sam internet to opłata za telefon nie wzrośnie? Teraz płaci chyba 35zł + 59zł za 1mb/s.
gory-szalenstwa pisze: Albo przedłużyc umowę na pakiet internet max + non stop/non stop świat, do którego dostaje się 30 darmowych minut na połączenia komórkowe.
To odpada - międzynarodowe komórkowe będą lecieć poza abonament, a tych jest najwięcej.

#505626  autor: MK_
 28 wrz 2011, 00:22
30 darmowych minut na połączenia komórkowe
Swoją drogą niesamowita nędza jest z tymi telefonami stacjonarnymi jeżeli chce się dzwonić na komórki. Takie oferty to powinny być, ale 10 lat temu.

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#505650  autor: gory-szalenstwa
 28 wrz 2011, 12:03
Vieslav pisze:Jeśli przedłuży umowę na sam internet to opłata za telefon nie wzrośnie? Teraz płaci chyba 35zł + 59zł za 1mb/s.
Jeżeli płaci 35 zł i ma całą kwotę do wykorzystania na wszystkie połączenia to korzysta z taryfy lepszy telefon 35. W tej taryfie nie ma dodatkowych rabatów na telefon jeżeli korzysta się z internetu w tej samej promocji więc może śmiało zmienić umowę na sam internet i taryfę telefoniczną pozostawić bez żadnych zmian. Abonament za telefon nie wzrośnie.

Jest też podobna taryfa: Lepszy Telefon 50, która kosztuje 45 zł (w pakiecie z internetem) i w której całe 45 zł jest do wykorzystania na rozmowy. W przypadku tej taryfy przedłużenie umowy na internet w nowej promocji i pozostawienie telefonu w starej spowoduje wzrost abonamentu za telefon o 5 zł, czyli o kwote rabatu, jaką dostaje się na telefon mając internet w tej samej promocji. Po prostu rabat nie będzie się naliczał.

Trzeba też pamietac, że w nowej promocji abonament za internet kosztuje 59,90 zł jeżeli krozysta się z e-faktury. To co innego niż Elektroniczny Obraz Faktury, tak wiec jesl ktoś chce płacić 59,90, a nie 64,90 to musi zmienić na e-fv.