• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#488281  autor: Mordrag
 11 lip 2011, 08:58
Przypisz na sztywno adres IP poszczególnych komputerów w routerze. (D-LINK ma coś takiego bodajże Address Reservation) wpisujesz MAC karty sieciowej danego komputera i adres IP jaki ma ta karta mieć. Ten adres zawsze będzie taki sam bez względu na dzierżawę DHCP. Standardowo jest ustawiona na kilka godzin. Robi się przez to wielki nieporządek, bo ten sam komputer dostaje co raz inne ip w sieci lokalnej. System nie ma tu nic do tego

#490133  autor: wwojtaszek
 18 lip 2011, 13:13
Nie wiem czemu mój post został usunięty...
Mam Huaweia 5832 i łączę się do niego przez wifi- TP-Link TL-WN321G. Zasięg pelny jest tylko w okolicach 3 metrów a gdy położę go tam gdzie zasięg jest najlepszy- jakieś 15m w linii krzywej to zasięgu w ogóle nie łapie :shock: Czy to ten modem jest taki slby czy może raczej karta wifi?

[ Dodano: 2011-07-19, 12:01 ]
Czy na adresie http://192.168.1.1 można dojść gdzieś do dokładniejszych statystyk zasięgu w dBm a nie tylko w kreseczkach?

#491669  autor: Mordrag
 24 lip 2011, 12:21
wwojtaszek pisze:Nie wiem czemu mój post został usunięty...
Mam Huaweia 5832 i łączę się do niego przez wifi- TP-Link TL-WN321G. Zasięg pelny jest tylko w okolicach 3 metrów a gdy położę go tam gdzie zasięg jest najlepszy- jakieś 15m w linii krzywej to zasięgu w ogóle nie łapie :shock: Czy to ten modem jest taki slby czy może raczej karta wifi?

[ Dodano: 2011-07-19, 12:01 ]
Czy na adresie http://192.168.1.1 można dojść gdzieś do dokładniejszych statystyk zasięgu w dBm a nie tylko w kreseczkach?
To wina tego Huawei. Ten modem ma wbudowane anteny i był robiony z myślą o łatwym transporcie. Nie ma sensu oczekiwać od niego sygnału Wifi tak jak w zwykłych routerach. Tak jak telefony nie dorównają sygnałowi wifi z laptopami tak samo te modemy z wifi, nigdy nie dorównają poczciwemu routerowi z anteną 4 dBi