• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#477129  autor: ratatam
 21 maja 2011, 15:46
Zastanów się też nad ofertą Internet + telefon HD w tp. Ceny porównywalne co w No limits Netii (jeżeli nie potrzebujesz szybkiego netu bądź masz słabe łącze).
A jakie są plusy/minusy ofert o których wspomniałem:
Netia na LLU ukrywa przed tobą, że zamiast zwykłego telefonu daje ci telefon w technologii voip. Na dodatek nie daje ci ustawień konta i możesz używać tego telefonu tylko na urządzeniu od nich. W przypadku chęci wykorzystania innego routera pojawiają się problemy.

Tp nie ukrywa, że daje telefon voip - daje ci ustawienia konta, możesz je skonfigurować na dowolnym urządzeniu, ponadto możesz wykonywać 2 rozmowy równocześnie.Opłata za utrzymanie w tej promocji jest wliczona w cenę. W punkcie tp powiedzieli mi, że można przenieść swój "zwykły" telefon do tej oferty inernetowej. Oczywiście neofon posiada już darmową identyfikację numerów.
Oczywiście w obydwu ofertach nielimitowane stacjonarki w Polsce.

Ja chyba wybiorę tp ze wzgledu właśnie na telefon.

#477140  autor: Marens
 21 maja 2011, 17:01
ratatam pisze:Tp nie ukrywa, że daje telefon voip - daje ci ustawienia konta, możesz je skonfigurować na dowolnym urządzeniu, ponadto możesz wykonywać 2 rozmowy równocześnie.
Czyli można wywalić Livebox i zamiast tego dać swój modem&router + telefon/bramka VoIP?

#477149  autor: Maniek99
 21 maja 2011, 18:09
ratatam
Na LLU dają teraz zwykły telefon, nie voip.

#477159  autor: ratatam
 21 maja 2011, 19:26
@Maniek
Netia gdzie tylko może chce wcisnąć LLU - bo jest dla nich taniej. Na LLU dają ci internet i na tym internecie telefon po voip. Zresztą nie ma możliwości właśnie dlatego wzięcia samego telefonu na LLU (W regulaminie jest: brak możliwości zakupu samodzielnej Usługi Telefonicznej w technologii LLU). Jeżeli jesteś poza zasięgiem LLU to wtedy dają zwykły telefon(WLR) + internet(BSA).

@Marens:
Nie powinno być przeszkód ze wstawieniem swojego sprzętu - ja będę chciał tak zrobić.

#477173  autor: Maniek99
 21 maja 2011, 20:41
@ratatam
Nie wiem jak jest w przypadku starych instalacji LLU i nowych zamówień, ale aktualnie nowy sprzęt Netii na centralach udostępnia telefon niezależnie od usługi internetowej (do pakietu dają zwykłego Asmaxa bez bramki, tego samego co w BSA).

A że nie można zamówić samego telefonu w tej technologii, to już inna sprawa.

#477358  autor: thonka
 22 maja 2011, 21:57
dario321 pisze:jesli mam u nich nr komorkowy to na internet stacjonarny dostane 25%znizki i na telefon stacjonarny tez 25%zniki.
w przypadku braku komorki w erze otrzymam 25%znizki tylko na telefon
zle!
majac komorke dostajesz 25% znizki na internet.
biorac stacjonarny po kablu TP dostajesz drugie 25% znizki na internet.

lacznie dostajesz wiec 50% znizki na internet.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#487966  autor: dario321
 09 lip 2011, 16:25
skorzystalem z sugestii @ratatam

w cenie 89zl na 24m-ce mam 2MB i neofon/telefon HD oraz wliczaja w to oplate za lacze.
internet przyspieszyli w ciagu niespelna 48godzin,a telefon stacjonarny wciaz jest na etapie aktywacji/przenoszenia na neofon/telefon HD :?
oczywiscie umowa nowa od lipca br.
pozdro i thx.