• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #474702  autor: Marens
 07 maja 2011, 21:35
Mam pytanie odnośnie nowej promocji w TP
http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/int ... om/686090/

1) Czy można przenieść numer analogowy PSTN do VoIP?
Mam tu na myśli zlikwidowanie "zawieszenia linii" i przeniesienie "zawieszonego" numeru do VoIP a na to miejsce utrzymanie łącza.
2) Czy można livebox schować do szafy i pozostawić własny modem + router a do tego przykładowo Siemens Gigaset A580 i Linksys SPA941?
3) Czy w takim przypadku będzie to się zachowywało jak tradycyjny VoIP (2 połączenia wychodzące naraz i 2 połączenia przychodzące naraz) na ten sam numer?

Ogólnie na party line / technicznej infolinii nie wiedzą o co ja się ich ogólnie pytam :wink:

Myślę, że teoretycznie jest to wykonalne, wynika to ze strony www:
:arrow: Zwykły krajowy numer telefoniczny np. 22XXX XX XX
:arrow: Poprzez telefon komórkowy połączony z internetem wyposażony w obsługę protokołu SIP
:arrow: Z jednego numeru można wykonywać dwie rozmowy jednocześnie. Rozmowy przez aplikację można wykonywać z dowolnego miejsca, również za granicą.