• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #454690  autor: mareee
 21 sty 2011, 21:24
Witam !
Sytuacja wygląda następująco. Posiadam w tym momencie tylko telefon stacjonarny w TP (stary poczciwy socjalny) za którego płacę 28 zł. Poszukuję internetu do 1 mb w niskiej cenie obojętnie na jaki okres umowy na linii TP. Posiadam również telefon komórkowy na który kończy się umowa, a więc interesuje mnie tylko cena do 30 zł za tę usługę, może być bez telefonu. I teraz pytanie poszukuję ofert, których suma za te 3 usługi wynosiłaby do 70 zł.
Proszę was o pomoc, wydaje mi się że zostawienie socjalnego abonamentu jest rozsądne. Natomiast nie wiem czy jest możliwe obniżenie rachunku za internet i telefon komórkowy.

Pozdrawiam , przepraszam za chaotyczne opisanie problemu.

#454846  autor: Vieslav
 22 sty 2011, 19:31
Era - internet 1 mb/s 24,50 (radzę brać większą opcję, bo różnica jest 1 zł) + komórka 29,24zł + stacjonarny - 35,29zł. Razem 89,03.
Orange - 1 mb/s - 40zł + socjalny, komórkę zostawiasz tam gdzie jest.
 #456549  autor: Cage
 30 sty 2011, 15:01
mareee pisze:Witam !
Posiadam w tym momencie tylko telefon stacjonarny w TP (stary poczciwy socjalny) za którego płacę 28 zł.

Proszę was o pomoc, wydaje mi się że zostawienie socjalnego abonamentu jest rozsądne.
Nie ma możliwości, żeby posiadając w TP socjalny ,skorzystać z internetu od TP.
Zmienić trzeba plan socjalny na inny ,gdyż nie podłączą Tobie internetu z TP.

Motorola T205 -> Nokia 3210 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230i -> Nokia 5230 -> Nokia 6230i -> Nokia 5310 XM-> Nokia 6303i Classic
 #460944  autor: marcinkoleksl
 21 lut 2011, 12:05
wyjaśnijcie mi jedną kwestię, rezygnuje z Multimo i składam wniosek do Netii - skoro Netia ma u mnie LLU to TPSA może im wniosek o przyłączenie odrzucić, czy dzieje się tak tylko w przypadku BSA? (brak wolnych portów)

#461104  autor: Jardzie
 21 lut 2011, 21:17
Ja akurat mam troszkę inna sytuacje ale tez się podepnę:)
Mianowicie posiadam na łączach TP telefon w dialogu (35 zl) plus multimo 512 (40zl)
i teraz czy macie jakieś pomysły odnośnie najkorzystniejszej oferty telefon plus internet.
Interesowałoby mnie 1-2mb bo tyle chyba pójdzie. BTW trochę(nawet bardziej) mnie rozczarowała Era
bo chciałem się do nich przenieść ale kurcze podobno w takiej konfiguracji jak mam nie ma możliwości (tak twierdza w salonie) musiałbym do tpsy wrócić i dopiero do nich ewentualnie, a to sie juz nie oplaca
Z góry dzięki za info
 #465743  autor: gory-szalenstwa
 18 mar 2011, 09:48
marcinkoleksl pisze:wyjaśnijcie mi jedną kwestię, rezygnuje z Multimo i składam wniosek do Netii - skoro Netia ma u mnie LLU to TPSA może im wniosek o przyłączenie odrzucić, czy dzieje się tak tylko w przypadku BSA? (brak wolnych portów)
Mogą odrzucić jeśli nie będzie możliwości technicznych na podłączenie. Ilość portów przy LLU też jest ograniczona.