• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #465481  autor: Sandra94
 16 mar 2011, 20:37
Witam serdecznie!

Często w szkole przydaje mi się internet. Niestety w mojej szkole Wi-Fi jest tak ustawione, że działa tylko na korytarzach, a w salach już nie za bardzo, a jeżeli już to sygnał jest strasznie słaby. I mam do was pytanie, jakie pakiety internetowe polecacie w Orange, tak żebym podczas lekcji mogła korzystać normalnie z internetu np, żeby sprawdzić coś w google, czy wejść na facebooka, nk, fotkę, o2.pl itd... Chce żeby nie było za drogo, oraz ilość MB był by wystarczający. Pamiętam, że kiedyś znajomy używał jakiegoś pakietu za 10zł i posiadał on 100MB na mieś, to dużo?

#465484  autor: Maniek99
 16 mar 2011, 20:55
Pytasz o net w laptopie, czy smartphonie?

W przypadku smartphone-a to w 100MB ciężko będzie się zmieścić, minimum 250-500MB.
Do laptopa można kupić na "targu" Orange Free na kartę (7GB/5m-cy) za ~40zł - potrzebny do tego jakiś modem/odpowiedni telefon.

#465505  autor: Vieslav
 16 mar 2011, 22:18
Możesz kupić też 100MB za 2zł ważne przez 1 dzień. Ze swoich doświadczeń wiem, że 100MB na telefon spokojnie wystarcza - 1,5 godz łażenia po stronach dziennie, poczta sprawdzana z automatu co 10 minut, gg i skype ciągle online. Jakoś powoli lecą mi te MB.