• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #464905  autor: trus1991
 13 mar 2011, 12:04
Witam,

znalazłem na stronie Netii ciekawą ofertę, że jak się weźmie internet i telefon to dają za darmo Xboxa.

Czytałem regulamin, ale nie jestem do końca pewien czy nie ma tam haczyków.

Dlatego proszę Was o pomoc :)

Czy nie ma żadnych problemów ze świadczeniem usług?

Bo jak wszystko jest dobrze, to chyba się skuszę ;)

Nokia 3310 -----> Siemens MC60----> Motorola L7 -----> SE K550i -----> SE C902 ------> HTC Desire Z

#464910  autor: PhINIX
 13 mar 2011, 12:56
nie za darmo tylko za okolo 750 zl o tyle te same uslugi sa tansze bez xboxa.

#465082  autor: mala90
 14 mar 2011, 16:30
Pamiętaj aby zaznaczyć na umowie (na samym dole), że wyrażasz zgodę na weryfikację w BIG, inaczej Xboxa nie dostaniesz ;)

#465120  autor: trus1991
 14 mar 2011, 19:16
OK, a to mogę normalnie teraz zamówić, jak mam juz zlozone wypowiedzenie na neo, a telefon na czas nieokreślony, czy dodatkowo musze jeszzce wypowiedziec telefon, poczekac na wyznaczenie daty odlaczenia uslugi a dopiero potem skladac zamowienie?

Nokia 3310 -----> Siemens MC60----> Motorola L7 -----> SE K550i -----> SE C902 ------> HTC Desire Z

#465128  autor: mala90
 14 mar 2011, 19:46
Absolutnie nie wypowiadaj sam umowy w TP. Jeśli to zrobisz, to Netia nie podłączy Ci już telefonu. No chyba, ze na swoim łączu albo LLU, ale wtedy będziesz miał nowy numer.

Kiedy kończy Ci się umowa na Neo? Jeśli za jakieś 3 tygodnie to wycofaj rezygnacje z Neo w TP i jak najszybciej zamów usługi w Netii. Wtedy wszystko powinieneś przejść do Netii praktycznie bez żadnej przerwy.

Jeżeli umowa na NEo kończy Ci się za 2 tygodnie, albo szybciej - nie odstępuj od rezygnacji i usługi w Netii zamów na około 5 dni przed końcem tej umowy. W takim przypadku możesz co prawda odstąpić od rezygnacji W TP, ale musisz liczyć się z tym, że jeżeli podpisana umowa wpłynie do Netii później niż na 14 dni przed końcem Twojej umowy w TP Netia może nie zdąrzyć jej wypowiedzieć i będziesz w TP kilka dni dłużej. W zalezności od umowy Tp może za te kilka dni naliczyć Ci abonament (czasami nawet kilkadziesiąt złotych)

#465165  autor: trus1991
 14 mar 2011, 22:09
Umowa na neo konczy sie w 2012 r, ale za nienależyte świadczenie usług przez TP, mam prawy do jej wypowiedzenia z zachowaniem okresu wypowiedzenia.

#465316  autor: gory-szalenstwa
 15 mar 2011, 19:50
trus1991 pisze:Umowa na neo konczy sie w 2012 r, ale za nienależyte świadczenie usług przez TP, mam prawy do jej wypowiedzenia z zachowaniem okresu wypowiedzenia.
To w takim razie kiedy TP wyłączy Ci internet na podstawie wypowiedzenia, które już złożyłeś? To jest ważne w tym momencie.

Poza tym musisz też zapytać w TP, czy rozwiążą Ci umowę bez naliczania kary jeżeli to Netia w Twoim imieniu wyśle rezygnacje? NA rezygnacji z NEtii będzie wtedy informacja, że rezygnujesz zrywając umowę terminową i wiesz, że możesz zostać obciążony karą (czy coś takiego). Jeżeli przy takiej rezygnacji TP może obciążyć Cię jakąs dodatkową opłatą, to lepiej zamów usługi w Netii na kilka dni przed wyłączeniem internetu w TP informując konsultanta, że nie masz już NEo (nawet jeśli jeszcze jakieś 3-5 dni będziesz miał NEo). Wtedy nie powinno być zbyt dużych komplikacji. Internet powinieneś mieć max w 30 dni od momentu podpisania umowy