• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #447059  autor: Michał Madej
 16 gru 2010, 10:25
Obecnie mam Neostradę + TV. Zostało mi jeszcze jakieś 16 miesięcy do końca umowy. Ponieważ mam bardzo słabą prędkość (512 kb/s) - chciałbym już teraz podpisać nową umowę z TP - powiedzmy prędkość 6 mb/s, 12 miesięcy i bez TV.
1. Czy zapłacę jakąś karę lub będę płacić wyższe rachunki jeżeli chciałbym już teraz (nie czekając na koniec starej umowy) podpisać nową umowę?
2. Ile taka nowa umowa będzie trwać? 12 miesięcy czy 16 miesięcy?

Ostatnio zmieniony 29 lut 2012, 10:43 przez Michał Madej, łącznie zmieniany 3 razy.

#447069  autor: zoltan666
 16 gru 2010, 10:57
Wydaje mi sie, że mógłbys podpisać aneks do umowy na warunkach obecnej promocji „Internet z Telewizją Premium”. To pozwoliłoby ci prawdopodobnie zwiększyć prędkość internetu, czy do 6mb/s to zależałoby od twojego łącza. Płaciłbyś za wszystko po nowych, nizszych cenach z aktualnych promocji. To jeżeli chodzi o plusy. Minusem jest to, że tv musiałoby pozostać, a aneks byłby podpisany pradopodobnie na 24 miesiące.

Natomiast rezygnacja z tv i wzięcie samej neostrady prawdopodobnie wiązałoby się z karą za zerwanie umowy. Choć mozna spróbować ponegocjować. Klienci z TP uciekają, nigdy jeszcze TP nie dawała tyle co teraz, więc może poszliby ci na rękę.
 #447559  autor: bartex1984
 19 gru 2010, 12:23
Witam.
Chciałbym zadać pytanie dotyczące podpisania aneksu do umowy.
Obecnie mam prędkość 512kb + tv podstwową i chciałem podnieść prędkość do 2mb. Konsultant sam zadzwonił i zaproponował tą prędkość 2mb + przez 6 m-cy tv premium za free. Myślałem że zwiększona prędkość będzie włączona na dniach ale się pomyliłem bo dopiero 27.02.2011r wtedy kiedy kończy mi się umowa. I moje pytanie dlaczego zawracają głowę już teraz jak i tak 2mb zostanie włączona w lutym,to wolę podpisać umowę w lutym i dostać prezent na nagrodę np nawigacje.
Proszę o pomoc.

#447579  autor: zoltan666
 19 gru 2010, 13:54
Dlaczego zawracają głowę już teraz?
1. Pewnie w warunkach promocji jest tak, że można z niej skorzystać, a właściwie to podpisać aneks najwcześniej na 90 dni przed końcem starej umowy.
2. Dzwonią jak najwcześniej, abyś podpisał ten aneks i już mają cię na kolejne lata.
3. Jeśli juz podpiszesz ten aneks teraz, a oni wprowadza jakąś nową promocję to i tak zostaniesz na warunkach z podpisanego aneksu.
4. Możliwe, że jeśli podpiszesz aneks to włączą ci te 2mb wcześniej, przeważnie z początkiem miesiąca kalendarzowego, w tym przypadku od stycznia.

#447850  autor: cudny
 20 gru 2010, 14:38
Jeżeli już teraz do Ciebie dzwonią, to pewnie możesz złożyć już teraz nowe zamówienie ale wejdzie ono w życie pewnie za jakiś czas, możesz spróbować zamówić na stronie neo 6mb/s z bonami do wykorzystania na zakupy on line. Może się uda załapać jeszcze na świąteczne zniżki, a jeśli nie to jeszcze będziesz musiał się uzbroić w cierpliwość. Poczytaj też regulamin który dostałeś przy podpisaniu umowy, może tam jest coś napisane..

#449025  autor: Michał Madej
 27 gru 2010, 15:54
Zamówiłem Neo 6 MB + TV, uruchomili jeszcze przed świętami :D

Czy jeżeli nie wziąłem liveboxa (miałem z poprzedniej umowy), to nie będę musiał płacić co miesiąc dodatkowo 10 zł?

Ostatnio zmieniony 29 lut 2012, 10:44 przez Michał Madej, łącznie zmieniany 1 raz.

#449081  autor: simon.m
 27 gru 2010, 19:47
przy neo+tv livebox jest w cenie

#464004  autor: kenio160
 08 mar 2011, 11:41
Ja mam umowę na Neostradę z Telewizją o prędkości 1Mb/s podpisaną do maja 2012 :( Ale miałem dosyć tej prędkości. Telewizji nie oglądam z TP bo tam nic nie ma. W domu mam CYFRĘ więc dekoder TP leży w pudełku. Ale wczoraj telefonicznie zamówiłem Neostradę+ TV 6Mb/s. Umowę podpiszę w formie Aneksu na 24 miesiące, no i po cenach obecnych. Do tej pory płaciłem za 1Mb/s 65,44zł a teraz tyle samo będę płacił za 6Mb/s. Prędkość zwiększą od 1 kwietnia 2011 :) Żeby zrezygnować z TV i samą Neostradę wziąć to musiałbym czekać do końca umowy, a tak mam dużą prędkość i tanio. Po za tym obecnie Neostrada z TV bardziej się opłaca, gdyż kosztuje 65,44zł (w cenie livebox) zaś Neostrada bez TV około 60zł + 10,12zł/mc za Liveboxa. Tak więc Neostrada z TV bardziej się opłaca. A nawet jak się weźmie z TV to przecież TV nie trzeba podłączać ani oglądać :D Ważne że tanio i już :)

#464027  autor: zoltan666
 08 mar 2011, 13:02
kenio160 Neostrada 6Mbit/s bez TV na 2 lata wychodzi średnio 55zł./mc. o Livebox nie jest konieczny, więc płacic za niego tez nie trzeba.

#464112  autor: kenio160
 08 mar 2011, 22:25
no akurat u mnie w domu są trzy komputery + laptop więc livebox jest mi na rękę :D a cenowo i tak tanio :)