• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #463617  autor: lunatik
 06 mar 2011, 18:32
Tak się zastanawiam.
Tydzień temu zakupiłem w play usługę wieczory i weekendy czyli 300 min za 15 zł i tak się zastanawiam gdzie można sprawdzić ile zapłaciłem i z czego. Tzn. czy zapłaciłem to z promocyjnych złotówek czy normalnymi pieniędzmi.

szukałem na moim koncie na 24.playmobile.pl i jest tylko tyle:
Kod: Zaznacz cały
Saldo niezapłaconych faktur i kwoty wydanej poza abonamentem (z VAT) - 0,96 PLN 
Pakiet Złotówek - 28,34 PLN 
Minuty "Wieczory i weekendy" - 160:43 min.
Czyli brak jakiegokolwiek info.

Podobnie przedstawia się sprawa z internetem.
W ramach opłaty za przeniesienie numeru otrzymałem 3 GB transferu ( no 1,8 GB jako że zostało tylko 18 dni do końca okresu rozliczeniowego) i w tym miesiącu okazało się że ponownie otrzymałem 3 GB danych. Więc nie wiem czy przypadkiem znowu mi nie naliczyli opłaty.

[/list]

#463629  autor: kerim36
 06 mar 2011, 19:34
lunatik pisze:Tzn. czy zapłaciłem to z promocyjnych złotówek czy normalnymi pieniędzmi.
mowi o tym regulamin kazdej promocji

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#463667  autor: lunatik
 06 mar 2011, 22:05
mowi o tym regulamin kazdej promocji
Może źle się wyraziłem.
Miało być nie promocyjne złotówki tylko pakiet złotówek (w longplay 29 mam tak dziwnie że wg. ulotki mam 120 min. do wszystkich, a realnie otrzymuję ok. 50 min. a resztę w formie pakietu złotówek. To raz.

Druga sprawa moim głównym pytaniem było gdzie mogę znaleźć informacje o tym jakie koszty (poza rozmowami) zostały mi naliczone. Czy też dowiem się tego dopiero na fakturze?

#463672  autor: KamaZ
 06 mar 2011, 22:35
lunatik pisze:Druga sprawa moim głównym pytaniem było gdzie mogę znaleźć informacje o tym jakie koszty (poza rozmowami) zostały mi naliczone. Czy też dowiem się tego dopiero na fakturze?
Zobacz na Play24 do billingu. Tam możesz dokładnie każde połączenie sprawdzić z jakiego pakietu zostało policzone.

#463695  autor: lunatik
 06 mar 2011, 23:39
To wiem.
Chodzi mi gdzie sprawdzić ile zapłaciłem za włączenie usługi.
W teorii jako że włączyłem 2 marca powinienem zapłacić 18/30 z 15 zł czyli 9 zł. tej informacji nie będzie w billingu.

Podobnie jak już wspomniałem nie wiem jak wygląda sytuacja z tymi 3 GB internetu. Czy to prezent, czy pomyłka i przede wszystkim czy mogli mi naliczyć po raz drugi te 48 zł.