• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #458015  autor: seba9121
 05 lut 2011, 18:20
Witam,mam neta z playa i nie wiem czy pozostać czy oddać bo mam okres próbny.Tak to nie jest źle tylko się martwię że jak przyjdzie lato będzie gęstsze powietrze liście na drzewach to nie będę miał zasięgu.Teraz mam bez anteny około 20% nieraz mam 2 kreski a raz przez chwilę w jednym miejscu miałem 3 :) Kupiłem antenę magnetyczną (w erze)ale okazało się,że jest chyba zła i chciałem zrobić samemu i jak od niej odciąłem kabel i sam podłączyłem do modemu to znika zasięg 3g wcale nie znajdzie jak wezmę ręcznie to same 2g chyba.I antenki nie zrobiłem.
I jak myślicie będę miał zasięg w lato?
A jaka by była dobra antena do 50zł?Modem huawei e173.
A mam jeszcze stary modem orange Option ICON 515m używałem go z pół roku bo stary się zepsuł icon 225 i czy bym dostał za niego z 70zł?

#458096  autor: pakierhakierxd
 06 lut 2011, 11:49
Pewnie będziesz miał zasięg taki sam co to za różnica jaka pora roku:P
Jedyna rzecz która może ci pogorszyć zasięg to popsucie się nadajników:P
Sprawdź na allegro ile jest warty ten modem:P
Ale myślę że jakieś 50zł może trochę więcej dostaniesz

#458109  autor: maniek89
 06 lut 2011, 12:13
Jesli masz tak slaby zasieg ja bym sie nie bawil w playa bo oni ci nie gwarantuja zasiegu- stracisz zasieg a placic bedziesz musial dalej i sobie nerwy zszargasz.

#458126  autor: seba9121
 06 lut 2011, 12:51
Chyba jest różnica w zasięgu od pory roku w mróz jest rzadsze powietrze :P
Na dachu domu bez anteny mam poniżej 100dBm to dobrze?