• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #445342  autor: Makus
 06 gru 2010, 19:30
Może jeszcze nie problem, jednak jako głupi człowiek bez większej wiedzy zamówiłem neostradę 10Mb/s na linii o poniższych parametrach:

Stan linii ADSL Podniesiony
Standard ADSL G992_5_A
Szybkość wysyłania 160
Szybkość pobierania 4640
Tłumienie Bliski koniec : 36.9 (dB)
Odległy koniec : 20.6 (dB)
Sygnał/Szum Bliski koniec : 18 (dB)
Odległy koniec : 34 (dB)
Liczba błędnych pakietów 41
Firmware 0xe15080a
Błędne sek. w okresie 15 min 0
Błędy CRC 12
Błędne sek. w okresie 1 dnia 0

Wynika z tego, że nie utrzyma jej. Mam pytanie więc, co się stanie?
Trzeba wymieniać kable, czy co zrobić, aby jednak tę prędkość mieć?
Z góry dziękuję ;)

#445354  autor: Prezesek
 06 gru 2010, 19:57
Może bliżej Ciebie jest inna centralka, poproś o przełączenie. Wszystko zależy od stanu kabli, jeżeli masz zwykłe stare miedziaki to prędkość internetu zależy od odległości od centrali. Czekaj na wymianę lub wybierz mniejszą prędkość, zainteresuj się LLU Netii, może akurat będzie u Ciebie dostępne.
Mam teraz podobną sytuację ;) Chciałem brać 10 Mb, jednak max. lini to 9 Mb/s, a jeszcze synchronizacja, wiec postanowiłem zostać przy 6 Mb :-D