• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #438378  autor: stz
 30 paź 2010, 12:42
Czy istnieje możliwość sprawdzenia skąd ktoś wysłał do mnie e-maila tzn. czy on był nadawany za granicą, czy z Polski. Może jest możliwość ustalenia z jakiego kraju był do mnie wysłany? Podobno jest taka możliwość. Dodam, że mój adresat posiada pocztę wp. Proszę o pomoc.

Miałem:M D160, S S6 Power, Philips Genie, N 5110, S C25, S S35, S S45, N 6210, S Sl45, S S55, S S65, S D600e, N 6103, LG KE800, SE K800i, LG KE970, SE C702N 5800 Mam: BB 9780 Bold, BB 9900 bold, Galaxy S III, BlackBerry Z30

#438677  autor: Vieslav
 31 paź 2010, 20:50
Rozwijasz nagłówek wiadomości i tam masz wszystko: z jakiego adresu (właściwego) został wysłany, z jakiego IP, z jakiego programu.

#438683  autor: Sig
 31 paź 2010, 21:12
To ja tylko dodam, że jak się chce, to mozna nieco 'oszukać' w nagłówku, ale jezeli mowa o zwykłym 'juzerze', to można zawierzyć zawartym tam informacjom. Jak nie będziesz wiedział co oznaczają poszczególne pozycje z nagłówka, to wystarrczy pogooglować. Będą tam rzeczy odnoszące się do serwerów pocztowych, ale _zawsze_ jest teź IP źródła i tego trzeba szukać.

Pozycje mogą się różnie nazywać, ale np. Received: from

Może być samo IP, lub host i IP. Jak będzie host, to sam poznasz czy z Polski wysyłany, jak samo IP, to rozgryziesz je np. tutaj: http://ripe.net/

Mimo wszystko zawsze lepiej spytać, niż samemu badać.

#441364  autor: galtom
 16 lis 2010, 09:48
Wystarczy, ze ktos np. w Polsce korzystal z uslugi VPN i cala inf. dotyczaca IP jest nic nie warta.
Tak czy siak od tego trzeba zaczac.

Pozdrawiam,
Galtom