• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#392659  autor: alexander1
 12 mar 2010, 02:08
Jako, że dotychczas miałem Neostradę 1Mb, na wstępie rozmowa z działem utrzymania dotyczyła przedłużenia umowy o tej samej przepustowości i prezentów o których pisałem. Po moim pytaniu, czy po zwiększeniu przepustowości do 2Mb lub 6 Mb, są jakieś inne prezenty, albo warunki, odpowiedź padła, że wszystko jest tak samo. Natomiast o odtwarzaczu blu-ray i lcd 19'' nic nie mówiono. Może dlatego, że dzwoniłem w lutym, a to ponoć nowość, jak sugeruje simon.m.
Spróbuję zadzwonić, może i mi zaoferują coś z nowości, zwłaszcza, że umowa dobiega końca. Wówczas rozważę propozycję, pod warunkiem, że Multimo nie przygotuje lepszej oferty od 01.04.

Jeśli chodzi o kontakt z działem utrzymania, to dzwoń na błękitną linię i spróbuj poprosić konsultanta "pierwszego kontaktu" - o ile sam tego nie zrobi wcześniej - o połączenie z działem utrzymania, bo np. chcesz wypowiedzieć umowę. Nie wiem, czy Cie przełączą bez podobnego powodu.
W moim przypadku wyglądało to tak, że zadzwoniłem na błękitną linię i powiedziałem, że chce zrezygnować, bo kończy mi się umowa. Zostałem przełączony do działu utrzymania i przedstawiono mi ofertę, o której pisałem wyżej. Po pisemnym złożeniu rezygnacji z Neostrady, ponownie dostałem telefon z podobną propozycją (nawiasem mówiąc, od tej samej osoby).

Informacje są prawdziwe, żywcem wzięte z mojego przykładu i umyślnie przedstawione w sposób opisowy.

#392723  autor: simon.m
 12 mar 2010, 16:33
wszystko co pisze mój przedmówca jest prawdą. tak to wygląda od strony klienta. ogólnie są 2 sposoby:
1. złóż rezygnacje i módl się żeby zadzwonili
2. sam zadzwoń i zasugeruj że chcesz zrezygnowac.

utrzymanie nie może zaproponowac cen niższych niż ogólnodostępne, ale może takie fajne niespodzianki.
ps. monitor i blu ray to nowośc od kilku dni

#392725  autor: Adami
 12 mar 2010, 16:36
Dzięki za info.
Jaki to model monitora LG i blue ray Philipsa?

#392734  autor: simon.m
 12 mar 2010, 16:59
Adami pisze:Dzięki za info.
Jaki to model monitora LG i blue ray Philipsa?
oj troszkę za trudne pytanie. numerków modeli nie pamiętam. w każdym razie nie badziewie

#392736  autor: Marens
 12 mar 2010, 17:07
Adami pisze:Podaj przykłady dla opcji 1Mb/s w umowie na 12 miesięcy bo oferta jeżeli jest prawdziwa to BOMBA !
Nie napalaj się, że dostaniesz monitor / bluray gratis jak przedłużysz 1Mbit/12mies

#394916  autor: alexander1
 22 mar 2010, 18:08
Dostałem propozycję otrzymania wspomnianego wyżej odtwarzacza blu-ray Philips i lcd 19'' LG w zamian za przedłużenie Neostrady 2Mb na 12 miesięcy.
Niestety na pytanie o modele oferowanych prezentów, nikt nie umiał odpowiedzieć. Przełączanie z działu do działu na niewiele się zdało.

Zatem, może ktoś z forumowiczów zna modele, a może ktoś już otrzymał?

Edit 26.03.10
Jako, że nikt nic nie wie, to odpowiem sam. Być może komuś się przyda przy podejmowaniu decyzji.
Właśnie dzierżę prezent w postaci odtwarzacza Blu-ray Philips BDP 2500/12.

#397987  autor: trus1991
 08 kwie 2010, 21:24
Dzwoniłem dziś do TP,
powiedziałem że wzwiązku z tym że kończy się umowa to chce zrezygnować, przełączyła mnie do działu rezygnacji (Pani z działu już o wszystkim wiedziała) zapytała się o powód rezygnacji, wyjaśniła wszelkie procedury wypowiedzenia umowy, oraz poprosiła o podanie numeru telefonu na wypowiedzeniu w celu ułatwienia późniejszego kontaktu (ciekawe w jakim celu ? xD) Jutro idę z wypowiedzeniem, może się odezwą.

Nokia 3310 -----> Siemens MC60----> Motorola L7 -----> SE K550i -----> SE C902 ------> HTC Desire Z

#397993  autor: Adami
 08 kwie 2010, 21:31
simon.m pisze:odświeżam temat. mam informacje jakie modele są tych gadżetów.
blueray to tak jak napisał alexander1 PHILIPS BDP2500/12 http://www.allegro.pl/listing/search.ph ... bdp2500/12
a monitor to MONITOR LG LCD 19" W1942S http://www.allegro.pl/listing/search.ph ... category=0
Potwierdzam to co napisał kolega Simon.m przynajmniej jeśli chodzi o monitor LCD bo już taki otrzymałem 8)
Odnośnie monitora LG na +
matowa matryca, zintegrowane zasilanie, kilka trybów wyświetlania obrazu (film,internet,użytkownika,normalny i demo) które można ustawiać pod swój gust, bardzo dobra jakość obrazu pomimo d-sub, niebieska dioda a w trybie oszczędnym bursztynowa :P
na- :błyszczący plastik obudowy, brak głośników (często to zaleta)
Ogólnie monitor jest świetny bo w gratisie :wink:
Pozdrawiam i dzięki Simonowi można się cieszyć fajnym sprzętem

#398004  autor: trus1991
 08 kwie 2010, 21:56
I to dawają do każdej opcji nawetn na 1 Mb/s ?

Nokia 3310 -----> Siemens MC60----> Motorola L7 -----> SE K550i -----> SE C902 ------> HTC Desire Z

#398083  autor: alexander1
 09 kwie 2010, 11:47
Ze swojego przykładu wiem, że przy opcji 2Mb i zapewnie wyższych, w dodatku na rok, możesz już liczyć na blu-ray i lcd. Jeśli chodzi o 1Mb, to może też się da podobnie wynegocjować, jeśli nie na rok, to może na dwa, w każdym razie spróbować warto.
trus1991 pisze: poprosiła o podanie numeru telefonu na wypowiedzeniu w celu ułatwienia późniejszego kontaktu (ciekawe w jakim celu ? xD) Jutro idę z wypowiedzeniem, może się odezwą.
Jak rozumiem, chodzi o podanie dodatkowego komórkowego tel. kontaktowego, a nie o nr tel. stacjonarnego, którego dotyczy rezygnacja z Neostrady (bo ten musisz podać).
Mnie też poproszono o tel. kontaktowy, który ponoć nie jest wprowadzany na stałe do systemu, jako należący do określonego abonenta (przynajmniej tak mnie zapewniano). A, że mam dodatkowy tel. na kartę, właśnie do takich celów, to podałem. Obowiązku jednak nie ma. Jeśli podasz, to mogą na niego dzwonić, oraz nr ten, ewentualnie przekazywany jest kurierowi z prezentem.

Oczywiście, koniecznie złóż rezygnację, ponieważ:
1. umowa nie przejdzie na czas nieokreślony z wyższą opłatą abonamentową,
2. masz kartę przetargową w dalszych negocjacjach z TP,
3. możesz skorzystać z oferty innego operatora.
Po złożeniu czekaj na telefon, a jeśli się spieszysz to zadzwoń i poproś z osobą zajmującą się twoją rezygnacją.

#398142  autor: simon.m
 09 kwie 2010, 16:33
trus1991 pisze:Dzwoniłem dziś do TP,
powiedziałem że wzwiązku z tym że kończy się umowa to chce zrezygnować, przełączyła mnie do działu rezygnacji (Pani z działu już o wszystkim wiedziała) zapytała się o powód rezygnacji, wyjaśniła wszelkie procedury wypowiedzenia umowy, oraz poprosiła o podanie numeru telefonu na wypowiedzeniu w celu ułatwienia późniejszego kontaktu (ciekawe w jakim celu ? xD) Jutro idę z wypowiedzeniem, może się odezwą.
nie musisz składać rezygnacji żeby otrzymać monitor albo blueray przy aneksie. wystarczy właśnie zadzwonić i zgłosić "chęć" rezygnacji i po przełączeniu powinieneś dostać propozycje tych gadżetów. są od 1mega wzwyż. jednak uwaga nie łączą się z promocją "premium internet", a jedynie "twój internet"
i nie ma znaczenia czy podpisujesz aneks na 12, 24 czy 36

#412642  autor: wentyl007
 24 cze 2010, 16:33
mam problem. Do mnie też dzwonili że mogę otrzymać monitor lub blu ray z dwa miechy temu narazie im podziękowałem bo myślałem ze promocja lepsza będzie, ale jak nie ma to gdzie moge się zwrócić telefonicznie zeby monitor otrzymać. Bo godności przez tel nie pamiętam. A teraz dzwonilem do punktu orange tpsa tam gdzie umowe podpisywałem i mowią ze gadżety to takie jakie są na stronie a tam nie ma monitora to gdzie mam zadzwonić żeby monitorek mieć? proszę o szybką radę

#412905  autor: sztosz
 25 cze 2010, 16:12
Proste, na błękitną linie. Mówisz że chcesz zrezygnować to cię przełączą gdzie trzeba.

#414199  autor: wentyl007
 01 lip 2010, 14:19
ok udało się czekam na kuriera. Takich for trzeba więcej :) dzięki za pomoc :)

#436347  autor: szarinho
 19 paź 2010, 11:02
odświeżę trochę temat. Ja też dostałem propozycje Monitora w prezencie.. z tym że przez moją gafe, bo gdy konczyła mi się umowa zadzwonił ktoś z TP i pytał o przełużenie, ale w wtedy powiedziałem że chce sie jeszcze zastanowić i później już nikt nie dzwonił. O sprawie całkiem zapomniałem i teraz okazało się że umowa wygasła 2mieśiące temu i przeszła na czas nieokreślony. Wiec zadzwoniła jakaś pani i zaproponowała mi 2mb/s + monitor na 12 za 54zł miesięcznie ;p Więc jak czasem dzwonią 2 miesiące przed końcem umowy i proponują nową, to warto poczekać, lub tak jak przedmówcy napomknąć coś o rezygnaci ;p pozdrawiam