• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #409801  autor: artek15
 09 cze 2010, 16:10
witam. obecnie posiadam neostrade 1mega (60zł) oraz telefon stacjonarny ( 60zł ) czyli łacznie 120 zł . w tej chwili jest to dla mnie bardzo duzo a z telefonu stacjonarnego prawie nie korzystam. w związku z tym chciałbym zmniejszyc ten rachunek. chcialbym zamienic neostrade na orange freedom stacjonarny. wiem ze jest mnóstwo podobnych tematów i wiele innych stronkach ale ostatnio jestem strasznie zabiegany wiec nie mam czasu czytać . nie orientuje się zabardzo w tych sprawach wiec chcialem sie zapytać :
- czy musze czekąc do wygasniecia umowy i wtedy iść podpisac umowe w orange . ?
- jak to jest z telefonem stacjonarnym, żeby miec internet trzeba miec plan telefoniczny minimum 50 zł ?? jaki jest najmniejszy abonament ? - z tego co pamietam kiedys zeby mozna bylo miec neostrade trzeba bylo miec plan telefoniczny 60 zl
- jeśli chcialbym placic za utrzymanie lini czy bylby to rachunek oddzielny czy razem z rachunkiem za internet w orange . ?
sory za pisownie .
z góry dzieki za wytłumaczenie jak to jest tym wszystkim . pozdro ;)
 #409804  autor: zolvio
 09 cze 2010, 16:35
Jeżeli masz umowę terminową na neo, to musisz doczekać do końca umowy - inaczej zapłacisz karę!
ZTCW wypowiedzenie umowy składa się conajmniej miesiąc przed końcem terminu (tzn. możesz złożyć pismo wcześniej, tylko trzeba na wypowiedzeniu wyraźnie zaznaczyć datę końca umowy).
Poprawcie jeśli źle piszę.
Nie musisz mieć usługi głosowej od TPSA, ja przeniosłem do Orange Nowy Stacjonarny, 8 dni to trwało(!!), ale za 35 zł mam 105 minut na stacjonarki, (uwaga na naliczanie minutowe!!). Dostaniesz bonusa za posiadany Freedom lub komórkę abo w Orange (75 minut + 30 min bonusu). Kontrakt 24 miesiące.
Możesz przenieść usługę głosową do dowolnego operatora stacjonarnego.

#409820  autor: kamilosck
 09 cze 2010, 18:45
Możesz też podpisac z TP umowę na stacjonarny telefon na 2 lata.
Pierwsze 6 miesięcy zapłacisz 1zł a następne 18 po normalnej cenie 50zł ( Plan TP 60).
Średnio wychodzi 38zł niecałe za abonamnet więc praktycznie to samo co orange, załatwić możesz wszystko na blueline.

#409884  autor: elkanguro
 10 cze 2010, 09:00
Ale jeśli weźmiesz umowę na 2 lata w Orange Telefon + Internet 1Mbit to rachunki spadną znacznie: Telefon 35zł + Internet 40zł = 75zł miesięcznie. Umowę możesz podpisać nawet i dziś, ale podczas jej zawierania musisz podać dokładną datę zakończenia umowy terminowej w TP żeby nie płacić kar i korzystać z Orange zaraz po zakończeniu świadczenia usług przez TP. Ja zmieniałem z TP na Netię również całościowo i przerwa w świadczeniu usług trwała max kilka godzin.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet