Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum:Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Witam
do tej pory posiadałam internet radiowy, teraz podpisałam umowę w erze na internet stacjonarny na lini tp, jako że jestem początkująca proszę o pomoc tzn co muszę kupić ze sprzętu?? jaki router byście polecali ?? (wifi dla domku jednorodzinnego) i co bedę jeszcze potrzebować do komputera stacjonarnego żeby to wifi odebrać??
Podlacze sie do pytania, bo przyznam szczerze, ze kompletnie nie znam sie
na kwestiach techniczych. Zastanawiam sie nad neostrada, bo jest teraz w
promocji - 6mb za ok. 70 zl, czy taka predkosc wystarczy do surfowania po
necie (niekiedy sciaganie plikow) I czy jesli bede chciala rozdzielic net
na 2 komputery to nie bedzie sie cial przy otwieraniu duzej ilosci
zakladek?mozecie cos podpowiedziec?
kiwi7, do standardowego surfowania spokojnie wystarcza. nawet na 2 kompy wychodzi całkiem ok. jak kupujesz neo to możesz wziąć od razu modem wifi od tp za 99zł. nie daj się namówić na livebox'a
2 Mbit nie zawsze jest takie komfortowe, zwłaszcza w erze materiałów hd. Bierz jak najszybsze, ceny teraz są w miarę przystępne. Poza tym 2 Mbit ma OIDP żenująco niski upload - tylko 256kbit/s
ja mam internet stacjonarny w Erze - 2MB i do tego router LINKSYS WAG200G; korzystam już z niego 2 lata i śmiga bardzo dobrze. Zasięg WiFi ma bardzo dobry.