• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #384920  autor: Jedi
 02 lut 2010, 20:16
Dużo jest informacji o przeniesieniu z TP do innych operatorów, ale informacji o przeniesieniu z Netii do TP nie mogę uświadczyć. Nawet na stronach TP tego nie mają, chyba nawet TP nie sądzi, że to możliwe :)
Czy wiecie jak to powinno się odbyć? Czy da się to załatwić przez kuriera czy muszę iść, pożal się Boże, do Telepunktu?
A i żebym nie wyszedł na wariata przenoszę numer do TP dlatego, że do easycall można przenieść tylko numer z TP, w innych przypadkach nie da się. Mam nadzieję trochę powalczyć i do widzenia TP! :smt006 :mrgreen:

#384924  autor: roberto_tepsa
 02 lut 2010, 20:35
Na www nie ma tego tematu i nie będzie, bo tp jako operator wiodący nie może aktywnie zachęcać klientów WLR do powrotu do własnej sieci (wyjątek: Przedstawiciele Handlowi - i do dzisiaj nie wiem, dlaczego oni mogą i nikt inny).
Powrót przebiega analogicznie jak w przypadku przejścia do innego opa. Po pierwsze trzeba wypełnić zamówienie na powrót do sieci TP wraz z upoważnieniem dla tp do złożenia rezygnacji w Twoim imieniu u opa (dostępne w ss tp :lol:) . Następnie umowa z tepsą. Opłata za przyłączenie: 12M-10zeta, 24M-1zeta, nieokreślony - O ZGROZO 366zeta! (regulamin).
Wszystko należy załatwić w salonie :? , ew. u PH, jak sam do Ciebie przyjedzie :twisted:
Ze względu na uwarunkowania regulacyjne nie ma możliwości wysłania Ci formularza zamówienia na powrót pocztą czy mailem. Co najwyżej infolinia może Ci przedyktować jego treść (jak trafisz na cierpliwego doradce), wtedy pismo możesz słać na Bażanty pomijając salon. Pismo musi być "słowo w słowo" inaczej zostanie odrzucone przez opa.

#384947  autor: Jedi
 02 lut 2010, 21:21
Że co? Mam zapłacić 366zł za to? ja chcę tylko zachować swój numer :/ Tragedia. A nie wiadomo kiedy będzie można przenieść numer z Netii do easycall?

#384969  autor: roberto_tepsa
 02 lut 2010, 21:59
www.easycall.pl pisze:Obecnie możliwe jest przenoszenie numerów z Telekomunikacji Polskiej SA, jednak w najbliższym czasie dostępna będzie przenaszalność również z sieci operaotrów Netia, Exatel, Mediatel, Crowley, MNI, Era, TK Telekom.
nie wiem co mają na myśli pisząc "w najbliższym czasie", ale mają infolinię: (22) 427 50 50 w dni robocze w godzinach 8-20, więc możesz pytać u źródła :-)

#385030  autor: maniek
 03 lut 2010, 00:48
I to jest własnie haczyk na ktory nikt nie zwraca uwagi (366zl za aktywacje na nieokreslony). Nie zawsze rezygnacja z tp jest korzystna :-D

#385063  autor: Marttini222
 03 lut 2010, 09:57
Numer zachowasz zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym:)