• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #366164  autor: kasiako
 22 paź 2009, 23:12
Witam
Przeglądając forum niestety nie natrafiłam na podobny temat. Jeśli przeoczyłam, przepraszam.

Otóż, ponad miesiąc temu przepisałam na siebie telefon w TPSA, w momencie cesji odłączono neostrade. Właczono mi abonament za 50 zł. Przeglądając oferty internetu ADSL zdecydowałam przenieść stacjonarny do orange (37 zł) oraz zamówić Freedom 1mb w promocji wiązanej za 44 zł przez 2 lata. Płace też abonament komórkowy 55zł. Podpisałam więc umowę z kierownikiem salonu Orange (osobą zdawało się kompetentna). Po tygodniu dostałam SMSa (!!!!)z orange ze moja umowa o Freedom została ANULOWANA z powodu braku możliwości technicznych na laczu TPSA. Na łączu gdzie 5 lat płyneła neostrada 1 mb/s !!!!!!!Zadzwoniłam do pani z salonu orange która zaproponowała mi szybkie wzięcie neostrady... za 60 parę zł!!!!!!!! za wytłumaczenie podała "BRAK WOLNYCH PORTÓW" w tpsa. Oczywiscie umowa na stacjonarny przeszla. Jak teraz podpisać umowę o Internet z jakimkolwiek operatorem?? Czy takie zagranie ze strony TPSA jest uzasadnione?? dziś na infolinii TPSA potwierdzono że można na łączu zainstalować neostradę! Czy jestem na nią skazana?? Uprzejmie proszę o radę!

#366170  autor: abcd
 22 paź 2009, 23:58
Sprawdź czy nie sięga do ciebie oferta LLU Netii, w takim przypadku mimo że musisz czekać ok. 40 dni, nie ma raczej opcji żeby ci odmówili bo to Netia daje port w DSLAM-ie. I jest szybciej (za te 60 zł masz 4 Mbit/2 lata, albo trochę dokładasz do umowy na czas nieokreślony albo 8Mbit)

#366173  autor: kasiako
 23 paź 2009, 00:14
LLU czyli lokalna pętla abonencka, tak?? Z tego co sprawdzałam na stronie netii to mogę mieć cokolwiek tylko na linii TPSA:( Ta druga oferta netii wiem, że jest całkiem korzystna. A te "wolne porty" to chyba całkiem realna sprawa, bo TPSA ponoć rezerwuje je dla przyszłych klientów Neo...no jakiś tam mają bufor na swoje potrzeby...tak właśnie gdzieś przeczytałam

#366181  autor: elkanguro
 23 paź 2009, 09:35
Dobrze by było jakby ktoś na forum pracujący w TP spróbował się dowiedzieć czy jest jakiś termin nowych portów dla pozostałych operatorów.

Ja pamiętam, że miałem podobne problemy. W lipcu 2007 miałem odmowę z TP S.A. założenia internetu w Multimo. Również nie było portów z tym, że tutaj nie było ich także pod neostradę. Później dzwonili do mnie z salonu TP jakoś w sierpniu, że będą uruchamiać 120 nowych portów więc jeśli chcę internet to abym przyszedł podpisać umowę bo z tych 120 portów na 80 już są rezerwacje/umowy.

Teraz w sierpniu 2009 zamieniłem Neo na Netię i tym razem już nie było problemów z portami.

Myślę, że gdzieś te informacje ktoś posiada i w jakiś sposób można by spróbować się dowiedzieć. Może zadzwonić do Netii i się zapytać czy nie wiedzą nic na temat wolnych portów? Trzeba próbować.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#366186  autor: kamil1221
 23 paź 2009, 10:42
Takie głupie pytanie...
Załatwiała Pani sprawę w salonie Orange w CityPoint Tychy ?

Mamy identyczną historię.

#366221  autor: kasiako
 23 paź 2009, 16:22
kamil1221 pisze:Takie głupie pytanie...
Załatwiała Pani sprawę w salonie Orange w CityPoint Tychy ?

Mamy identyczną historię.
Nie, w salonie w Dąbrowie Górniczej. Jestem zła, bo kobieta (Kierowniczka salonu) mogła mnie poinformować, o ewentualności odmowy ze strony tpsa...wtedy nie przenosiłabym telefonu..być może coś dałoby się wynegocjować z innym operatorem ( Era daje 100% gwarancji uruchomienia w swoich ofertach). Teraz już pozamiatane. Chciałam jeszcze raz zaryzykować umowę o Freedom, złożyć zamówienie przez Internet, niestety chyba już nie obowiązuje "promocja wiązana" ta za 44 zł.
Babka z orange chciała mi z miejsca wcisnąć neostradę za 59, co mnie zirytowało.Ale teraz widzę że tak to działa. No i ten SMS o anulowaniu...Jednak należy się pisemna informacja, jakiś aneks czy coś??? ehhh

#366229  autor: kamil1221
 23 paź 2009, 16:41
Tak jak pisałem wyżej - mam w salonie identyczny przypadek i również osoba z Dąbrowy Górniczej (pomyślałem że może jest Pani tą samą osobą).

Może pomóc jedynie tkz. incydent - poproś kierowniczkę z salony by na Help Desk pod 0800112112 zgłosiła tą sprawę że Neo bez problemu chcą podłączyć a Freedoma nie maja zamiaru.

#366232  autor: Patryk_
 23 paź 2009, 16:43
Straciłaś swój port,to typowa sytuacja,gdy do danego DSLAM jest kolejka oczekujacych na podłaczenie.
Po rezygnacji port został uwolniony,i następny z kolejki na niego "wskoczył".