• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #364679  autor: ad1us
 13 paź 2009, 22:52
Witam, mam problem z konfiguracją neta bezprzewodowego w laptopie.
Mam internet z kablówki z modemem i ładnie popodłączałem kabelki i na komputerze i XBox'ie net jest ( są podłączone kabelkami ), ale na laptopie wykrywa sieć, ale strony www ani nic się nie otwierają.
Tu obrazek z komputera > http://img384.imageshack.us/img384/7360/komp.jpg
A tu co mam na laptopie > http://img128.imageshack.us/img128/9250/laptop.jpg (jeszcze czasem w Adres AP MAC coś się pojawia, a potem nagle zera się pokazują)

I pytanie jak skonfigurować router, żeby na lapku też był internet
Pozdro :mrgreen:

#364780  autor: kowcio
 14 paź 2009, 14:58
ad1us, spróbuj go zresetować- masz tam ten guziczek "RESET" i podłącz go do komputera przewodem i skonfiguruj od początku wg instrukcji obsługi. Mnie się udało za pierwszym razem. Tez mam ten router i zadowolony jestem.

#364787  autor: marcinb
 14 paź 2009, 15:22
Wpisywałeś w laptopie klucz?

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#364834  autor: ad1us
 14 paź 2009, 19:20
Resetowałem już i od nowa próbowałem, no i klucz wpisałem :wink:

#364982  autor: ciuchcia
 15 paź 2009, 17:57
jak chcesz moge Ci podeslac moja konfiguracjen maila. Z tym, ze jest dosc specyficzna (zmienione ip access pointa, przekierowania dziwnych portow) ;p ale to sobie poprzegladasz i ustawisz po swojemu ;) jeśli jesteś zainteresowany odezwij się na pw.

#365101  autor: TomekO
 16 paź 2009, 13:21
Sprawdz czy masz najnowszy firmware dl 524 . Tam są do wyboru dwie wersje B i G. Laptopa próbujesz podłączyć bezprzewodowo i na routerze włączyłeś "Wireless" i odpowiednio skonfigurowałeś tak jak i połączenie na laptopie ? Może być też taka sytuacja że karta WiFi w laptopie nie obsługuje szyfrowania routera więc na początek należy zestawić połączenie nieszyfrowane. Jeżeli wszystko konfigurujesz prawidłowo to obstawiam stary firmware.

#365243  autor: ciuchcia
 17 paź 2009, 12:56
stare firmware powodowalo w tym routerze niestabilne polaczenie. Nie slyszalem o takich usterkach jak tu opisane. Wyslalem ad1us swoja konfiguracje. Zobaczymy czy to cos da. a mam takie pytanie z ciekawosci. Czy jak sie wgrywa konfguracje do obcego routera (tak jak bedziemy to tutaj robic ) haslo admina tez jest w tej konfiguracji ?

#365251  autor: TomekO
 17 paź 2009, 14:27
Nie wiem co jest w pliku konfiguracyjnym. Miałem kiedyś problem z tym routerem i właśnie nie mogłem zestawić połączenia szyfrowanego przez WiFi. Zmiana firmware i wszystko działało.