Korzystam z uslugi DSL - w dniu dzisiejszym otrzymalem pakiet rekamowkowo regulaminowy. W zalaczonym pismie zapowiada sie zwiekszenie uploadu, i zachwala sie otrzymaniem prestizowego tytulu.
No i pisze o regulaminie ktory wchodzi w zycie z dniem 17.04.2007 - no wlasnie chodzi o maly blad redakcyjny - dostalem regulamin - nowa tresc i zadziwiajaca data wprowadzenia w zycie:
§ 43
Regulamin wchodzi w życie z dniem 1 lutego 2006 r.
Mam zonka - traktowac mam ze to blad? Bo jesli nie - to ma sie spodziewac innego czy moze uznac ze moze jeszcze nei dostalem "odpowiedniego" regulaminu?
Interesuje mnie jeszcze jedna sprawa - zapisy regulaminowe:
§ 26
2. TP powiadamia Abonenta o podwyższeniu cen usług telekomunikacyjnych
z wyprzedzeniem co najmniej jednego Okresu rozliczeniowego. W
przypadku braku akceptacji podwyższenia cen Abonentowi przysługuje
prawo wypowiedzenia Umowy, a w razie skorzystania z tego prawa TP
nie przysługuje roszczenie odszkodowawcze, z zastrzeżeniem zwrotu ulgi
przyznanej Abonentowi.
3. Wypowiedzenie Umowy, o którym mowa w ust. 1 i 2, może nastąpić jedynie
przed wejściem w życie odpowiednio zmian Regulaminu lub Cennika
i jest skuteczne od dnia wejścia w życie odpowiednio Regulaminu
lub Cennika.
Pkt 3 Wczesnie nie bylo takiego zapisu - niestety pozwalaja na to przepisy Prawa Telekomunikacyjnego:
6. W przypadku zawarcia umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych, w tym
o zapewnienie przyłączenia do sieci, związanego z ulgą przyznaną
abonentowi, roszczenie z tytułu jednostronnego rozwiązania umowy przez
abonenta lub przez dostawcę usług z winy abonenta przed upływem terminu
ustalonego w umowie, nie może przekroczyć określonej w umowie równowartości
ulgi przyznanej abonentowi.

- ale czy to oznacza ze jezeli zaakceptujemy warunki to nie ma mozliwosc zerwania umowy bez zwrotu przyznanych ulg? Jak to bylo dotychczas w przypadku zmianachw umowie? A jesli tak to czy dotychczasowo byla taka mozliwosc? Jak to sie ma do np rezygnacji ludzi np z neo - tez musieli zwracac ulgi w przypadku rezygnacji zwiazanej ze zmiana regulaminu, cen (bo sa one integralna czescia umowy)?
W przypadku podpisania aneksu do takiej umowy - czy w przypadku zerwania umowy po tym fakcie zobowiazany bede rowniez do zwrotu ulg przyznanych w ramach pierwotnej umowy?