• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #167339  autor: Łukaszeq1989
 27 mar 2007, 21:24
miesiac temu rozwiazalem umowe z tp na neostrade, odlacza mi neta 1 kwietnia i teraz nie wiem czy od nowa podpisac umowe z tp na neo 1mb na 2/3 lata czy w netii na net24, oferta netii jest napewno korzystniejsza ale odstrasza mnie czas oczekiwania na podlaczenie, i pytanie do was, zmienilo sie cos w netii czy dalej tyle trzeba czekac na podlaczenie net24 na liniach TP

http://images21.fotosik.pl/36/15e7ed96607a186d.jpg <-- Big LoL !

Jeśli pomogłem kliknij POMÓGŁ na dole tego Posta :) Dzieki

#167348  autor: dt
 27 mar 2007, 21:45
Zdecydowanie bierz Net24 1MB z umowa na rok oczywiscie !

#167350  autor: Prometo
 27 mar 2007, 21:53
Łukaszeq1989, nie chcę ciebie straszyć ale Netia może ci odpisać, że nie ma możliwości technicznych, żeby świadczyć ci usługi Net24.

#167576  autor: Łukaszeq1989
 28 mar 2007, 17:01
Prometo pisze:Łukaszeq1989, nie chcę ciebie straszyć ale Netia może ci odpisać, że nie ma możliwości technicznych, żeby świadczyć ci usługi Net24.
a mam takie pytanie, czy jesli teraz podpisze umowe z netia i beda problemy z podleczeniem neta to jest jakas mozliwosc odstapienia od umowy? i czy jest cos w umowie napisane na ten temat, tz. do ilu dni musza podlaczyc neta

bralbym bez zastanowienia netie tylko nie mam zamiaru czekac niewiadomo ile na podlaczenie ;/ a w tp to jednak 2-3 dni i masz podlaczone, niech ktos sie wypowie kto zakladal niedawno netie po rezygnacji z neostrady, ile czekal itp. i jesli ma to znaczenie to jestem z woj. Opolskiego, powiat Krapkowicki

http://images21.fotosik.pl/36/15e7ed96607a186d.jpg <-- Big LoL !

Jeśli pomogłem kliknij POMÓGŁ na dole tego Posta :) Dzieki

#167612  autor: Prometo
 28 mar 2007, 19:08
Łukaszeq1989 pisze:a mam takie pytanie, czy jesli teraz podpisze umowe z netia i beda problemy z podleczeniem neta to jest jakas mozliwosc odstapienia od umowy
U mnie to wyglądało w następujący sposób:
Podpisałem umowę z Netią na świadczenie usługi Net24, po około 14 dniach zadzwoniłem do Netii, żeby się dowiedzieć jak przebiega podłączanie Net24 i dowiedziałem się, że mają na to 30 dni. Jeżeli po 30 dniach nie podłączą internetu zrywają umowę z ich winy. Mnie odpisali, że nie mogą mi podłączyć internetu z przyczyn technicznych leżących po stronie TP SA. Nie poniosłem żadnych konsekwencji za to, że podpisałem umowę.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#167805  autor: fornax
 29 mar 2007, 12:06
... i pewnie nawet nie ma możliwości sprawdzenia, czy "brak możliwości technicznych" to prawda, czy "manipulacja" monopolisty.
Podpinam się pod pytania kolegi Łukaszeq1989- jak długo trwa przełączenie usługi? (jeśli już "możliwości techniczne" istnieją). Jeśli wypowiem neo do końca marca, z końcem kwietnia wyłączą mi neo... a początek maja, to zakręcony tydzień- raz wolne, raz pracujące- pewnie nie mam co liczyć na net24... A może jeszcze dłużej będę musiał czekać :(

Obrazek