Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum:Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Mam taki problem Zamówiłem 1.wrzesnie neostrade wszystko podłączyłem dobrze neo za do dzisejszego dnia nie ma. Dzwoniłem na 0800102102 już 5 razy i za każdym razem mnie zbywają ze powinno już być wszystko dobrze. A na żądanie montera żeby przyjechał mi zrobił zbyli mi tym ze technicy nie pracują w wikendy ( O ile się dowiedziałemdzwoniac w sobotę ze technicy za jakieś 1h powinni usunąć usterke0 A dzwoniąc dzisaj dowiedziałem się właśnie o tym! Jako ze w tym miesiącu kończy mi się umowa z yłym dostawcą a musze mieć stały dostęp do neta. To co mogę zrobić?? Czy za ten problem z neo mogę domagać się rekopesaty jakiejś??
I chcial bym już w tym tygodniu załatwić sprawę bo jak cos to będę musiał zrezygnować z neo i pozostać przy starym dostawcy.
Nawiasem mówiąc bardzo sprawnie działa ten system w neostradzie W umowie pisze ze klijet ma prawo do 10 dni (roboczych) do odstepstwa od umowy a zarówno pisze ze neostrada ma 10 dni roboczych na uruchomienie mi tej funkcji.
Coraz ardziej zaczynam popierać drobne przedsiebiorstwa bo nie lecą w balon z klijetem.