• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #97318  autor: provocatorka
 22 sie 2006, 02:54
Mam od dzisiaj nowiuteńki SE K 750i. Pochodzi z salonu Idea/Orange ale chyba nie ma tak jak W810i Orange Menu choć konsultantka twierdziła, że ta tapeta pomarańczowe fale oznacza właśnie to menu :) a przecież nie ma po lewej tego paska... Proszę o kilka rad od bardziej zaawansowanych posiadaczy telefonów SE tej serii gdyż ja przesiadłam się nań po kilku latach z różnych Nokii ( 3310, 6210, 6310i, 3510i, 7260 +mały epizod z Sony CMD J5 ) i jestem przyzwyczajona do menu w Nokii. Co na początku robić, czego nie, jak formatować baterię, jak funkcjonuje ta karta ;) Dotychczas wiem tylko jak dzwonić, pisać sms i robić foto ( jest naprawdę super w porównaniu do aparatu 4Mpix tylko trochę słabsze fotki są ). Za wszelkie rady z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Proszę zapoznać się z zasadmi tytułowania postów
Ostatnio zmieniony 24 sie 2006, 18:07 przez provocatorka, łącznie zmieniany 1 raz.

#97323  autor: yagi
 22 sie 2006, 08:14
Z tego co wiem to K750i nie ma tego pie******go Orange menu - SE Nie maja tego paska po prawej stronie... Jesli masz ikony podobne jak te na obrazku to nie masz tego menu... Tapeta sobie moze byc, motyw tez (tak jak Era daje swoje motywy)... Orange menu w telefonach SE ma takie plaskie bialo-czarno-pomaranczowe ikony...

Obrazek

Formowanie baterii to normalna sprawa - rozladowac do zera, 10-12 godzin na wylaczonym ladowac i tak trzy razy ;) Ja ladowalem po ok. 8 godzin i smigal super :)

Karte sformatuj poleceniem w Menedzerze plikow (-> Wiecej i tam bedzie polecenie formatowania karty)...

Polecam dokupienie wiekszej karty jak chcesz sluchac muzy, sluchawki HPM-70 jak chcesz zeby lepiej brzmiala i wizyte na stronie www.myk750.lasyk.net zeby nie miec tej pomaranczowej tapety tylko fajne motywy ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#98234  autor: dechomenon
 24 sie 2006, 17:59
No kolego, jest taki programik SE Themes Creator, i możesz sobie sam robic motywy, ja 2 zrobiłem. ale nie mam czasu by je dopieścić...Po prostu sciągasz sobie jakieś tapetki, dzwonki, np. z tej strony jaką podał yagi(jest na prawdę dobra) i układasz to w jeden wielki motyw, nawet możesz zmieniać kolory tego paska co z boku jest, jak przewijasz pozycje w spisie telefonów! Wszystko można tam zrobić, a w dodatku jest to bardzo intuicyjne i przyjemne...i co najlepsze, jak masz dar plastyczny, to nikt nie będzie miał drugiego takiego motywu jaki wymyślisz! A dzwonki mp3 ja wycinam z takiego programu Rzeźnia Mpeg-ów, już sobie zrobiłem 50 dzownków z moją ulubioną muzą! pozdrawiam i życzę miłego użytkowania! SE rządzi

#98402  autor: yagi
 25 sie 2006, 08:32
Ja do dzwonkow uzywam Sony Sound Forge 7 albo Cool Edit Pro :)

Polecam jeszcze przygotowac sobie pakiet dzwonkow z ulubionych MP3 i porobic zdjecia znajmomym do ksiazki telefonicznej (najlepiej pomniejszyc je telefonem do rozmiaru "medium") a potem skompresowac chocby Irfan View....

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)