• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #95850  autor: Vieslav
 17 sie 2006, 09:00
Sorki za lamerskie pytanie, ale naprawdę nie moge sobie z tym poradzić, a muszę to zrobić... Otóż chciałem wyczyścić joystick w moim SE (gwarancja dawno się skończyła, a on prawie wogóle nie działa). Odkręcam te śróbki z tyłu pod baterią i lipa, bo w żaden sposób nie mogę zdjąć przedniego panelu :( . Czy ktoś może mi wyjaśnić łopatologicznie albo podrzucić jakieś materiały gdzie jest pokazane, jak to zrobić???

#96950  autor: toya
 20 sie 2006, 20:12
Trzeba delikatnie podważyć osłonę anteny ( powyżej aparatu ), wypchnąć ją do góry i pokażą się jeszcze dwie śrubki do odkręcenia.
Odnośnie czyszczenia joysticka, hmmm. to że nie działa, to najprawdopodobniej nie jest jego zanieczyszczenie. Jego tak sobie NIE ROZBIERZESZ. Trzeba go wylutować stacją HOT AIR i wstawić nowy, szczególną uwagę zwrócić na odchodzące od niego ścieżki, mogą być naderwane, albo przy próbie wylutowania np. lutownicą kolbową można całkiem zepsuć komórkę. Jeśli nigdy tego nie robiłeś, to lepiej zanieś telefon do porządnego serwisu, tam zrobią.

[ Dodano: 2006-08-20, 20:16 ]
Ps. Jeśli nie umiesz rozebrać T610, to jedyną drogą do przyprowadzenia 100% sprawności jest udanie się do serwisu. Tylko i wyłącznie.

Carpe diem

#247399  autor: pat
 24 sty 2008, 20:39
jak wygląda osłona anteny

:smt100 :smt100

#247406  autor: Xy
 24 sty 2008, 20:57
pat pisze:jak wygląda osłona anteny

To czesc obudowy kolo aparatu...

[ Dodano: 2008-01-24, 21:27 ]
Nie wiem jak sprawa wyglada w T610, ale podejrzewam, ze jest on skonstruowany tak samo tudziez podobnie jak SE K700i i ma budowe tymu "shell" czy jakos tak. Czyli muszelkową (tak kiedys wyczytalem w jakims mądrym pisemku). ;)
Zdejmij pokrywe baterii i powinny sie pokazac zatrzaski. Podwaz je delikatnie cienkim narzedziem (nóż albo cos podobnego) i powinna odskoczyc. Po tym powinno sie dac ją delikatnie odgiac w strone wyswietlacza i usunac. Tylko pamietaj: ostroznie, bo mozna ją polamac i wtedy klops!!! Jak juz zdejmiesz to joya mozesz przedmuchac sprezonym powietrzem albo powietrzem ze swoich pluc ;)
Tylko pamietaj: pisze to na podstawie K700i; T610 mialem w lapkach kilkanascie razy ale nie bylo mi dane go rozbierac.
Jesli nie masz pewnosci to lec z nim do serwisu. Skasuja z Ciebie ze 30 zeta ale bedziesz mial pewnosc, ze nie zepsuja telefonu.
:)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#247580  autor: pat
 25 sty 2008, 18:10
ja już rozebrałem dzięki za pomoc

#253427  autor: qtek
 25 lut 2008, 20:27
hmm pat to moze powiesz jak to zes zrobil ? bo ja mam mega szumy w trakcie rozmow i nie wiem przez co ale ze przez 4.5 roku nie czyscilem go wiec mysle ze to przez to

edit:
oki znalazlem
bardzo pomocne ilustracje http://www.fonefunshop.co.uk/housings/t610/help.htm