• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #8020  autor: Wojt2004
 06 lip 2005, 00:44
Czy sa moze na tym forum uzytkownicy K750i? Chcialbym poznac opnie o tym aparacie a w szczegolnosci jakie sa jego wady. Moze ktos zna stronke gdzie mozna zobaczyc zdjecia robione tym aparatem?

Dzieki

#8026  autor: ghost89
 06 lip 2005, 09:36
Model bardzo podobny funkcjami itp. do k700 z tym że pewnie z deczka ulepszony...był t610 a jego następna wersja to t630(troszke poprawiona) chyba z tym modelem będzie tak samo (k700>k750i)
NA polskiej stronce SE bardzo go fajnie prezentują!

#8058  autor: Dragon
 06 lip 2005, 16:04
z tym telefonem jest troche inaczej, dodanie kart pamieci i aparatu 1,3mpix to juz duze zmiany

#8059  autor: H50
 06 lip 2005, 18:57
K750i posiada aparat 2Mpix!!! Poza tym ma jeszcze radio z RDS-em i złącze kart pamięci.

#8061  autor: Dragon
 06 lip 2005, 19:53
a rzeczywiscie moj blad, rzeczywiscie ma 2mpix, a jeszcze co do zmian w stosunku do porpzedniej wrsji ma tez 262tys kolorow

Ta

#8444  autor: Remy
 11 lip 2005, 13:41
A na nokie, z takimi prametrami musimy raczej poczekać, no i głęboko sięgnąć do portfela, bo N seria będzie pewnie z dwa razy droższa.
Sam chętnie nabyłbym ten telefon gdyby miał symbiana bo mój N7610 odstaje od niego parametrami aparatu i wyświetlacza. SE K750i nieciekawie wygląda.

#8456  autor: Wojt2004
 11 lip 2005, 16:18
Telefonik juz nabylem jak rzuca mi sie jakies wady postaram sie je tu opisac

Dzieki

#8968  autor: Wojt2004
 20 lip 2005, 17:47
No wiec minelo juz troche czasu od zakupu i moge sie podzielic pewnymi spostrzezeniami.Ogolnie telefon robi dobre wrazenie jest wykonany dobrze ale tu wychodzi jego pierwsza wada a mianowicie obudowa skrzypi, w dwoch miejscach, pierwsze to oslona obiektywu drugie to klapka zaslaniajaca baterie, rzecz moze nie uciazliwa ale denerwujaca szczegolnie w trakcie pisania sms.Nastepnie przyciski, dobrze dzialajace i jedynie do czego mozna by sie przyczepic to "2" na poczatku sprawiala troche problemu (mniejsza od innych) ale po przyzwyczajeniu sie jest okej, jesli chodzi o dzojstik to nie mam zadnych zastrzezeni dziala wysmienicie.Przejdzmy dalej, bateria, korzystam z telefonu w nastepujacy sposob okolo 20 min. rozmow dziennie 30 sms, robienia zdjec i grania wytrzymuje po uformowaniu 3 dni co warte zaznaczenia przy bardzo niskim stanie baterii (4%) telefon w stanie czuwania wytrzymal 8 godzin zanim padl.Hmm aparat jest naprawde swietny jakosc zdjec bardzo dobra, do tego mnostwo narzedzi do zrobienia idealnej fotki.Przyczepic sie mozna do zdjec robionych w ciemnych pomieszczeniach oraz tych z maksymalny 4 krotnym zblizenie, te pierwsze bez uzycia swiatla wychodza kiepsko te drugie lekko zamazane, no ale jest to tylko namiastka aparatu cyfrowego wiec nie oczekujmy nie wiadomo czego.Radio i o odtwarzacz mp3.Jakosc dzwieku jest naprawde swietna, glosnosc tez, bardzo fajna rzecza jest podwojne podbicie basu, naprawde wgniata:)

CDN...

PS.Reszte dopisze w inny trerminie, ogranicza mnie czas.

#9016  autor: Shila
 20 lip 2005, 20:28
hmm a k750i nie ma flasha? jesli ma to i w ciemnosci musi jakies zdjecia robic. Ciesze sie, ze jest dobry tel. a powiedz mi czy wg Ciebie ekranik nie jest za mały? :) aha napisz jeszcze jak sie ogląda filmy wideo? w sensie czy klatki płynnie idą :P

Telepolis.pl

#9026  autor: Wojt2004
 20 lip 2005, 21:26
Ma flasha, telefon oferuje dwie mozliwosci robie zdjec w slabym oswietleniu, pierwsza o ktorej juz wspomnialem to ta bez uzycia flasha tak zwany tryb nocny, ktory mowiac lekko jest nie za dobry, tryb drugi to wlasnie z uzyciem wbudowanego flasha w tym naprawde zdjecia wychodza dobrze lecz obiekty fotografowane musza byc nie daleko. Jesli chodzi o ekranik i jego wielkosc to wedlug mojej opini jest w odpowiednich rozmiarach (przekatna 5 cm czyli 1.5 cala) filmy wyswietlane sa plynie i prawie na calym ekranie, jedyny mankament to ze w nie ktorych momentach widzimy pixele,film nie przerywa ale psuje to efekt ogolny, na kompie juz takie rzeczy sie nie dzieja ( nie wiem dlaczego tak jest wiec niech na ten temat wypowiedza sie inni)

Do wartych zaznaczenia opcji kamery naleza miedzyinnymi, tryb panoramy ( 3 zdjecia), ramki, i serii z ciekawych efektow mozemy uzyc zdjecia czarno-bialego, negatywu, sepi, solaryzacji.Dodatkowo w telefonie wbudowane sa dwa programy, jeden do edycji zdjec drugi do wideo, ale narazie nic nie moge onich powiedziec bo nie korzystalem z tych opcji.Dla amatorow zdjec z ukrycia, telefon w trybie cichym nie generuje zadnego dzwieku zarowno w trybie zdjec jak i wideo.

#9085  autor: Shila
 21 lip 2005, 14:12
Wojt2004 pisze: Dla amatorow zdjec z ukrycia [..]
to cos dla mnie :D

Nie mogfe sie juz doczekac az bede trzymac ten telefon w reku :) dzieki za info

Telepolis.pl

#9198  autor: Shila
 23 lip 2005, 14:02
Mozesz jeszcze napisac w cm szerokosc i wysokosc wyswietlacza?

Telepolis.pl

#9202  autor: Wojt2004
 23 lip 2005, 15:46
wysokosc 3,8 cm szerokosc 3cm

#9287  autor: Bartosz
 25 lip 2005, 07:43
a nie doczytałem chyba - jak sprawa ma się z opóźnieniem jeżeli chodzi o menu ? (może to w końcu usprawnili?) :-D

#9330  autor: Wojt2004
 25 lip 2005, 21:49
menu chodzi plynnie, jeden mankamnt ktory udalo mi sie znalezc wystepuje w przegladaniu zdjec, tu niestety dziala z pewnym opoznieniem.Co do sms to znaki pojawiaja sie plynnie, ostatnio piszac doszlem do 8 sms i nic nie zwalnialo.

Ciekawa opcja ktora ostanio znalazlem jest przegladanie filmow w zwolnionym tempie, nie wiem czy to jest nowosc, nie mam porownania jesli chodzi o telefony SE.

#9738  autor: Abdank
 30 lip 2005, 10:12
Używam już k750i kilka dni i, jak na razie, nie narzekam. Ponieważ kilka zalet i wad już wyszczególniliście, ja dodam jeszcze te, które osobiście zauważyłem. Dla mnie wadą jest mało wygodny przycisk do pstrykania zdjęć i kręcenia filmików (osoby o grubszych palcach mogą mieć małę problemy); końcówki kabelka od ładowarki i zestawu słuchawkowego wydają się być bardzo delikatne, łatwo można coś uszkodzić, podłączając lub odłączając z telefonu; menu zwalnia przy kasowaniu połączeń i sms oraz przeglądaniu zdjęć, ale na pewno jest szybsze niż w t610 czy t630.
Co do zalet, to przede wszystki wyświetlacz, który jest po prostu rewelacyjny (żadnych pikseli, czysty obraz itp.), bardzo dobra jakość rozmów; praktycznie żadnych problemów z komunikacją (kabel USB, bluetooth). Na pewno zalet i wad jest dużo więcej, ale kilka dni to za mało, aby móc ocenić taki kombajn multimedialny :-)

#10289  autor: Shila
 05 sie 2005, 22:10
Jutro jade do Włoch to zobacze tam telefony w jakich sa cenach moze kupie jakis inny niz k750i.

Do napisania :)

Telepolis.pl

#11399  autor: Dragon
 13 sie 2005, 22:31
w sumei to w zaleznosci od oswietlenia raz byly lepsze te od N90 a raz te od K750i