• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #90730  autor: Michu
 02 sie 2006, 11:43
Zauwazylem cos dziwnego i szalenie denerwujacego w moim telefonie. Mianowicie w miejscu gdzie jest zasieg oprocz normalnych kresek zasiegu jest jakby dopelnienie niebieskie. CO przy pełnym zasiegu tworzy kwadrat niebieski. Czasami dopelnienie znika. Od czego to zalezy i jak to zlikwidowac:/

Pozdrawiam

#90732  autor: cienki
 02 sie 2006, 11:47
Witaj

To chyba jest info że działa GPRS

Pozdro 8)

#90734  autor: Michu
 02 sie 2006, 11:54
ale u mnie gprs nie dziala bo nie moge sie wlasnie polaczyc. Wyslalem jednego mmsa i to sie zrobilo.... HELP

#90758  autor: yagi
 02 sie 2006, 13:06
cienki pisze:Witaj

To chyba jest info że działa GPRS

Pozdro 8)
To oznacza ze jest w zasiegu GPRS... Jesli dziala GPRS to jest symbol kuli ziemskiej...
Od czego to zalezy i jak to zlikwidowac:/
Jesli tak bardzo Ci to przeszkadza to wejdz w ustawienia i menu "Lacznosc", "Przesyl danych" (moze sie to inaczej nazywac bo mam angielskie menu) i "Preferowana usluga"

Tam wybierz "Tylko GSM" (powinienes miec zaznaczone "GSM i GPRS")

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#90761  autor: Michu
 02 sie 2006, 13:12
yagi, dzieki piekne dziala:) ja tez mam angielskie menu ale skumalem o co chodzi:)

A co to oznacza w praktyce? ze zminilem z gsm gprs na samo gsm?

#90815  autor: yagi
 02 sie 2006, 14:56
Michu pisze:yagi, dzieki piekne dziala:) ja tez mam angielskie menu ale skumalem o co chodzi:)

A co to oznacza w praktyce? ze zminilem z gsm gprs na samo gsm?
Z tego co wiem to nic... Jedynie zegar nie bedzie Ci sie automatycznie ustawial z siecia (o ile masz to wlaczone) i moze wolniej laczyc sie przy WAPie i MMSach...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)