• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #82350  autor: kitek
 27 cze 2006, 16:00
Witam! mam se k608i od około miesiąca i zauważyłem że dziwne rzeczy dzieją sie z zasięgiem! otóz tam gdzie inni użytkownicy mojej sieci mają full zasięgu ja mam tylko alarmowe, tak ostatnio było na okęciu, ludzie normalnie dzwonili a ja tylko alarmowe... i odczuwam także pewne zakłócenia w trakcie rozmowy typu króciutkie przerywania( ucina sie głos rozmówcy po czym zaraz jest wszystko ok) nie wiem co mam zrobić z tym fantem! jak można sprawdzić co dolega fonomi? czekam na szybką odpowiedź bo jeszcze moge go reklamować! dzięki z góry! pozdrawiam serdecznie!
Ostatnio zmieniony 27 cze 2006, 20:11 przez kitek, łącznie zmieniany 1 raz.

#82433  autor: Irek
 27 cze 2006, 20:36
W opcjach telefonu wyłącz możliwość wyszukiwania sieci 3G. Wtedy telefon będzie łączył tylko z siecią GSM. Bo prawdopodobnie to jest przyczyną braku sieci.

#82582  autor: kitek
 28 cze 2006, 11:23
Przeszukałem całe menu i raczej nie ma takiej opcji albo poprostu nie moge jej znaleźć! jeśli wiesz gdzie taka opcja sie znajduje to czekam na pomoc! pozdrawiam

#82646  autor: Irek
 28 cze 2006, 15:41
Możesz czasem nie mieć tego menu do zmiany pasma sieci. W niektórych telefonach takich jak np k608 jest ono standardowo deaktywowane. Aby uzyskać do niego dostęp trzeba je aktywować. Można to zrobić w jakimś serwisie dzięki odpowiednium oprogramowaniu. Niestety nie wiem ile to kosztuje.