• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #81521  autor: maciek_bb
 24 cze 2006, 10:14
witam. ostatnio zainteresował mnie ten model telefonu. Z marką SE nie miałem wcześniej zbyt wiele wspólnego więc zwracam się do Was z prośbą o opinię dot. tego modelu. chodzi mi głównie o wady bo o zaletach można by długo ;) a i przede wszystkim jak się sprawuje joy bo to mnie najbardziej zastanawia, słyszałem, że we wcześniejszych modelach z tym właśnie joyem bywały problemy

#81552  autor: mation
 24 cze 2006, 11:53
Ten Joy jest troche inny niz we wczesniejszych modelach serii k i nie powinien sie wyrobic. co prawda ja w k700 nie mam zadnych problemow z joyem a mam go jakies pol roku. w k300 tez nie mialem problemow.

#81556  autor: wendzior
 24 cze 2006, 12:06
mojemu koledze w k700 po ok. 3/4 roku jeszcze chodzi ale ledwo :P
ogolnie d750 to bardzo dobry telefon. robi prześliczne zdjęcia. to które zamiesciłem, to zdjecie z k750i, ale obydwa tele mają taki sam aparat. d750 nie ma tej klapki z tyłu, ktora mojej kolezance sie czasami zacina. bardzo dobrze tez wypadają MP3. grają moze nie bardzo głośno, ale mają piękne brzmienie. dobrze tez wypada wyswietlacz - dobrze widac go na słoncu. z wad (k750) mozna wymienic joy'a. nie zacina się ale jak dla moich łapek jest okropnie malutki :? . ogolnie spoko fon. denerwuje mnie jeszcze troche tryb autofokus bo troche glupio sie obi mnim zdjęcia, ale za to jakie wychodzą. (pisalem na podstawie k750, z ktorym mam styczność prawie codziennie, ale to ten sam fon)

sam zobacz
Obrazek

Ps - to w ustce jest tak ładnie :D
pozdro

#81560  autor: maciek_bb
 24 cze 2006, 12:11
a jak wygląda sprawa baterii w tym telefonie - na jak długo starcza? poza tym czy aparat a dokładniej soczewka obiektywu w D750i jest czyms chroniona? i czy telefon jest solidny czy raczej delikatną zabawką? i ostatnie z telefonu do którego już byłem przekonany to jest Samsung X700 którego byś polecił mając do wyboru te dwa modele?
p.s. zdjęcia naprawde świetne jak na telefon :shock:

#81564  autor: mation
 24 cze 2006, 12:21
Bateria trzyma ok. 4 dni. lepszym wyborem bedzie d750 chociazby ze wzgledu na aparat.

#81587  autor: sebastr
 24 cze 2006, 14:10
Mój k750i jak mało się bawie grami radiem i mp3 potrafi bez problemu 7 dni wytrzymać. Zaletą tej baterii jest też to że stosunkowo szybko się ładuje (ok 2 godziny).
A co do soczewki w d750i, to jest ona zasłaniana, ale inaczej niż w moim telefonie.

#92700  autor: super_electric
 06 sie 2006, 21:36
do zalet ??? Myślę żeeee ... aparat 2MPx z zoomem 4X , czas czuwania baterii i ... dobre opinie (co najmniej na necie) :) . Jak sie pomyliłem to mnie poprawcie :)

#93099  autor: Rydels
 08 sie 2006, 08:47
Najprawdopodopodobniej we wrzesniu zaopatrze sie w K750i(rozni sie od D tylko obudowa,poza tym D jest specjalnie zaprojektowany dla T-mobile-Era i ta siec ma na tego fona monopol).

Zalety:
+wlascieie najlepszy aparat z rodziny 2mpx(auotofokus,tryb makro oraz sporo ustawien)
+radio z RDS
+gry 3D
+odtwarzacz Mp3
+BT
+Irda
+USB
+Lampa blyskowa typu LED(slozy rowniez jako latarka)

Wady:
-brak EDGE
-joy(opinie mieszane)

Generlanie fo jest chwalony i doeceniony przez baaaaaaardzo szerokie grono konsumentow.
Jest bardzo funkcjonalny pod wzgledem technikalii raz stylistyki.
Jak juz go bede mial(wrzesien,najpozniej poczatek pazdziernika)wystawie wlasna opinie :!:

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/