czareek pisze:Witam!
Mam zamiar kupić SE W800i na allegro i zauważyłem że jest tam dużo telefonów z Anglii. Zazwyczaj są sporo tańsze od tych polskich, dlatego mam kilka wątpliwości na temat angielskich fonów. Może ktoś z forum już kupił taki sprowadzany aparat?
1. Jak wygląda sprawa z gwarancją, czy jest ona ważna na terenie Polski? Jeśli tak, to czy można go serwisować w dowolnym serwisie SE?
2. Jeden ze sprzedawców napisał że telefon ma wgrane polskie menu i jednocześnie jest na gwarancji. Czy to prawda? Przecież każda modyfikacja softu oznacza jej utratę. A może mógł wgrać polski język w serwisie SE bez utraty gwarancji?
3. Na jakie inne rzeczy powinienem zwrócić uwagę kupując "angielskiego" W800i?
4. Jak mogę "na odległość:)" sprawdzić czy telefon jest legalny?
Witaj!
Nie ma sensu przepłacać i dodawać kilku złoty tylko po to aby kupic telefon polski!!!!
A to proste ponieważ ja jestem w angli i posiadam eryka w800i i jest to najfajnijszy fon jaki mialem! a to odpowiedzi na twoje pytania:
Tak!! ma Polskie menu juz wgrane w oprogramowaniu oryginalnym więc jest tez gearancja.
Gwarancja obowiązuje wszędzie w europie! o ile posiadasz papiery na to że go kupiłes...
I jesli chodzi o moje zdanie to nie ma co się przejmować tym co mówią inni którzy nie posiadają tego fona ponieważ ich na niego poprostu nie stac!!! To skąd mogą miec informacje na jego temat??? posłuchaj mnie! inwestuj w tego fona bo warto! jest niesamowity i magiczny!
nie znalazłem w nim żadnych wad.
Polski czy angielski... nie różni się niczym zupełnie!!! twój wybór....
Pozdrawiam