• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #67751  autor: gomez1982
 15 kwie 2006, 16:43
Mam pytanie czy jak powiedzmy kupił bym jakaś baterie polimerową o pojemności ok. 1500 mAh to czy bedzie to miało jakieś negatywne skutki dla telefonu.Bo jak podejrzewam wynikiem pozytywnym będzie dłuższy czas działania telefonu.
Z góry dziękuje za każda pomoc.

#67862  autor: Kaczy
 15 kwie 2006, 23:27
Co masz na myśli pisząc: negatywne skutki?

W sumie nie powinno być żadnych problemów. Pojemność baterii wpływa tylko na czas jej pracy.

...::: Made for loneliness :::...

#67865  autor: gomez1982
 15 kwie 2006, 23:41
Miałem na myśli ze telefon może nazwijmy to "zwariować" albo że bedzie sie grzał czy cos albo zaszkodzi to elektronice.Ale jak mówisz ze tylko wydłuży to czas jej pracy to miło to dla ucha brzmi.Bo jak kupiłem telefon to bateria trzyma w nim dwa-trzy dni troche to jak dla mnie za mało.

#67866  autor: Kaczy
 15 kwie 2006, 23:45
No raczej nie słyszałem o problemach z przegrzewaniem się telefonu z powodu większej pojemności baterii.

A co do samej baterii. Większa pojemność w praktyce wcale nie oznacza dłuższej pracy.
Często jakieś no-name`y mają 2000 mAh, a w rzeczywistości zachowują się jak oryginalna 500 mAh.

Także przed zakupem polecam dokładną lekturę tematu o bateriach i zamiennikach.

...::: Made for loneliness :::...

#67871  autor: gomez1982
 16 kwie 2006, 00:03
Nie wiesz może gdzie mogł bym takową znależć?Ale dzięki za poinformowanie mnie o takich przekrętach.Albo może wiesz jakiej firmy miałbym szukac?
A może ktoś używa jakiejś baterii polimerowej kupionej w komisie czy allego i mógł by sie podzielić ze mna uwagami z jej korzystania?

#67895  autor: daniel
 16 kwie 2006, 09:27
gomez1982 pisze:Nie wiesz może gdzie mogł bym takową znależć?Ale dzięki za poinformowanie mnie o takich przekrętach.Albo może wiesz jakiej firmy miałbym szukac?
A może ktoś używa jakiejś baterii polimerowej kupionej w komisie czy allego i mógł by sie podzielić ze mna uwagami z jej korzystania?
Tutaj znajdziesz wiele baterii. :-D :-D :-D
Osobiscie nie kupilbym dla swojego telefonu innej baterii jak orginalna.
Jednak moj brat sie na to zdecydowal, kupil na allegro, i chodzi mu jak... bardzo dobrze :)

Lights are blinding my eyes...

#69297  autor: darioos
 21 kwie 2006, 19:28
Nie kupuj chińskich podrób na allegro o dużej pojemności Mah za 20zł.Nie zawsze działają z twoim fonem nawet jak zalecany do twego ,dwa krótki czas żywotności szybko się psują.
Ewentualnie kup jak już chcesz nieorginalną to polecam baterie firmy foof lub forever.A najlepszym wyjściem byłoby kupić oryginalną w serwisie czy salonie zamówić bateria BST-35 polimerową i ją dobrze sformatować .I powinno ci z 4 dni ciągnąc jak nie lepiej jak sie bawisz to o połówke krócej :) :P:D

Legenda zawsze pozostanie legendą" moje marzenie proste dotknąć szczytu jak nikt":)

#69744  autor: gomez1982
 23 kwie 2006, 23:18
Dzięki wam wszystkim ale z tym allegro uznam za głupi żart bo to wie każdy gdzie szukać.Jednak że okazało sie ze bateria w moim SE zaczeła normalnie działać i wytrzymuje 4 dni więc jak na standardową to i tak dużo.Więc proźba do moderatora o zakmnięcie tematu. :mrgreen:

#70053  autor: yagi
 26 kwie 2006, 15:07
W razie czego polecam baterie FOOF Li-Poly 850 mAh... Pozdro!

#70181  autor: gomez1982
 26 kwie 2006, 23:28
Hmm a masz ja sprawdzoną czy naprawde działa i polepsza czas pracy telefonu?Bo w sumie telefon mam niedługo troche jest poniszczona obudowa i zastanawiam się bo we wrześniu kończy mi sie umowa z Orange więc będe jakis telefon brał i zastanawiałem sie czy wtedy nie sprzedac tego i nie kupić czegoś nowego,

#70184  autor: orB
 27 kwie 2006, 00:04
A najlepiej to nic nie kupuj, bo żadna podróba nie jest w stanie zastapić oryginalnej baterii. Jakość tych baterii po 20-30zł pozostawia wiele do życzenia, a ich pojemność 1500, 2000mAh jest zwyczajnie wyssana z palca.

#70228  autor: yagi
 27 kwie 2006, 12:55
gomez1982 pisze:Hmm a masz ja sprawdzoną czy naprawde działa i polepsza czas pracy telefonu?Bo w sumie telefon mam niedługo troche jest poniszczona obudowa i zastanawiam się bo we wrześniu kończy mi sie umowa z Orange więc będe jakis telefon brał i zastanawiałem sie czy wtedy nie sprzedac tego i nie kupić czegoś nowego,
Moja dziewczyna ma ja w trakcie testow w K700'tce bo oryginalna sie zrabala i chcieli za nowa 160 zl w serwisie :x

Tel jest na gwarancji do maja ale okazalo sie ze na baterie daja tylko pol roku gwarancji :(

Kiedys kupilem do tego telefonu "ogromne" baterie na allegro i ebayu (po jednej) i telefon wcale nie trzymal dluzej a nawet krocej :(

#70259  autor: gomez1982
 27 kwie 2006, 14:27
Czyli jam mowisz Yagi lepiej zostawić ten telefon na tej baterii orginalnej co jest.Bo jak już wspomniałem za 4 miesiące będe przedłużać umowe z Orange i chce jakis telfonik lepszy wziąć.Więć tego K500i sprzedam i za niego kupie coś w PROpozycji.Chyba najlepsze wyjście to będzie.

#70297  autor: yagi
 27 kwie 2006, 15:59
Na 4 miesiace nie ma sensu zmieniac baterii chyba ze z oryginalna naprawde cos sie niedobrego stanie...

#75265  autor: Degree
 22 maja 2006, 16:03
orB pisze:A najlepiej to nic nie kupuj, bo żadna podróba nie jest w stanie zastapić oryginalnej baterii. Jakość tych baterii po 20-30zł pozostawia wiele do życzenia, a ich pojemność 1500, 2000mAh jest zwyczajnie wyssana z palca.
Racja,ta bateria fizycznie nie może mieć 2000mah bo jest za mała :shock:
Lepiel kup baterie za 20zł 900-1200mah bo na 4 miechy starczy :D

#76310  autor: mariojhohohohxc
 26 maja 2006, 21:19
bateri srednio yrzyma ale lipa z deka ten sony ericsson ale jak chcesz

#76894  autor: gomez1982
 29 maja 2006, 16:20
To kup mi lepszy jak uważasz ze jest lipny.Ja jakoś nie potrzebuje od telefonu 10 milionów pixeli i 100 Gb pamięci,symbianów.Dla mnie telefon ma służyć do dzwonienia albo pisania.Bo jak nie wiesz to przytocze Ci jedno zdanie "Coć do wszystkiego jest do zawsze do niczego"

#78320  autor: BUA
 06 cze 2006, 16:25
producent pisze w instrukcjii ze nie mozna zmieniac soibe baterii na jaka sie chce a w ogole to K500i maja polimerowa beterie wiec nie wiem co ty od niej chcesz

MOTOROLA (bardzo stara cegla...) --> ALCATEL OT Max db --> NOKIA 5100 --> NOKIA 3210 --> NOKIA 3410 --> SONY ERICSSON K500i --> SONY ERICSSON K750i :D:D

#78337  autor: gomez1982
 06 cze 2006, 17:51
blazej1992 pisze:producent pisze w instrukcjii ze nie mozna zmieniac soibe baterii na jaka sie chce a w ogole to K500i maja polimerowa beterie wiec nie wiem co ty od niej chcesz
Czy kiedykolwiek nauczono Ciebie czytać?Bo na moim pisze Li-Ion a to chyba nie polimerowa.Polimerową to ja mam w swojej 6310 i wiem co to znaczy długi czas pracy.Na szczęcie ten SE mi sie posypał i chyba pozostanie mi sprzedaż tego telefonu.Ale blazej naprawde powtórz elementarz z pierwszej klasy.A jak nie to kik i zobacz sobie jaka baterie poleca SE do tego telefonu i nie jest ona polimerowa.

#78361  autor: Frasio
 06 cze 2006, 20:13
blazej1992 pisze:producent pisze w instrukcjii ze nie mozna zmieniac soibe baterii na jaka sie chce a w ogole to K500i maja polimerowa beterie wiec nie wiem co ty od niej chcesz
Dziecko neostrady.
Może ty masz inną instrukcję niż ja i przedmówca.

Najpierw zdejmij - jeśli umiesz - obudowę i zobacz czy jest napisane Li-Ion czy Li-Poly, a jak nie dasz rady przeczytać to poproś mamusię.

Obrazek