• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #378934  autor: ona73
 06 sty 2010, 11:08
WITAM :lol: . Mam pytanie do Was wszystkich o roznice miedzy SE W995 z "Polski" a w995 made in china przywieziony z Anglii, czy jest ktos na tym forum kto porownywał te dwa modele??? prosze o dokładny opis porownawczy tych obu modeli, jest to dla mnie bardzo wazne. Pozdrawiam :wink:

Ona@73

#378945  autor: nemo2009
 06 sty 2010, 12:36
Telefony skierowane na rynek polski mają menu w języku polskim,te z Anglii nie mają języka polskiego.To są zasadnicze różnice.Te angielskie mogą też być nieco lepiej zmontowane.Nie wiadomo czemu,ale producenci zagraniczni,traktują Polskę,jako rynek drugiej kategorii.Dotyczy to nie tylko telefonów,ale też innych branż.Mówią,że Polacy są mało wymagający.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#378951  autor: nemo2009
 06 sty 2010, 13:13
Żadnych podróbek nie polecam,nawet ładowarek.To są drogie pieniążki wywalone w błoto.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#378957  autor: Xy
 06 sty 2010, 13:40
Co kieruje ludźmi którzy kupują podróby telefonów? Buty Abibas czy Mike kupujecie? Albo inne sprzęty Panascanix czy Thompsłoń? :D
Co do różnic... Macałem onegdaj jakąś Nokię z UK i taką z polskiego salonu - różnic brak (oprócz języka). A niedawno SE C510. WYkonanie takie samo jak wsrod telefonow dosteponych w PL...

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#378963  autor: szwagierekkk
 06 sty 2010, 14:08
Wydanie ok 80funtow za taki telefon to zdecydowanie za duzo!! Te podrobki z Chin sa naprawde tragicznie wykonane i wogole maja bardzo naciagane funkcje...Szczerze mowiac watpie zeby ten aparat mial az 12,1MpX!! :shock: Aha a jesli chodzi o roznice w jakosci to ja wielkiem roznicy nie zauwazylem,araczej nie zauwazylem jej wcale...Nokia 5800 Jest tak samo tragicznie wykonana na rynek angielski jak i na polski!!

Never Say Never

#378981  autor: Marek
 06 sty 2010, 15:52
nemo2009 pisze:Telefony skierowane na rynek polski mają menu w języku polskim,te z Anglii nie mają języka polskiego
na pewno? c905 z anglii miały fabrycznie wgrany język polski, w995 też będzie miał
ona73 pisze:chodz mi na przykład tego modelu w995
od podróbki lepiej kupić k800i na allegro. W dziale od SE raczej nie uzyskasz informacji odnośnie tej podróbki, możliwe gdyby temat był w dziale inni producenci ktoś byłby zorientowany. Zdecydowanie warto dopłacić do oryginału.

#379062  autor: ona73
 06 sty 2010, 22:10
szczerze mówiąc na Polskim rynku jest dużo produktów pochodzenia chińskiego, ale nie jest dokladnie to dostrzegane przez małe naklejki na towarze :shock :roll: , podam taki moj autentyczny przykład, mam zakupiony 2lata temu telefon samsun L760 i dzis dopiero spostrzegłam ze jest w nim bateria z napisem MADE IN CHINA!!! :shock: powiem wam szczerze ze przez okres uzytkowania przez te dwa lata ta bateria nadal trzyba dosc długo, wiec nie wszystko chyba co chińskie to jest najgorsze co??? Telefony MyPhone wydane na Polskim rynku sa tez made in china a ceny ich nie sa zbyt niskie na akcjach internetowych!!! wiec zdania sa podzielone

Ona@73

#379083  autor: Xy
 06 sty 2010, 22:55
ona73 pisze:2lata temu telefon samsun L760 i dzis dopiero spostrzegłam ze jest w nim bateria z napisem MADE IN CHINA!!! :shock:
Mój K550i kupiony w Erze też jest Made in China. Cyfrowy kompakcik tez jest Made in China. Zobacz ile masz sprzętu MADE IN CHINA :P (tylko nie padnij z wrażenia ;))

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#379085  autor: ona73
 06 sty 2010, 23:05
moj samsung tez był zakupiony w polskim salonie popularnej telefonii na abonament i mial chinskie naklejki np na baterii i okazuje sie ze chinskie tez dobre, no ale nie wszystko trafia sie w dobrym gatunku :-D ja chyba zaryzykuje i zakupie sobie ten model podroby w995 za 60untów,(z anglii) dam wam znac czy dobrze zrobiłam :shock: lecz troche sie boje :roll:

Ona@73

#379088  autor: Marek
 06 sty 2010, 23:18
ona73 pisze:szczerze mówiąc na Polskim rynku jest dużo produktów pochodzenia chińskiego, ale nie jest dokladnie to dostrzegane przez małe naklejki na towarze :shock :roll: , podam taki moj autentyczny przykład, mam zakupiony 2lata temu telefon samsun L760 i dzis dopiero spostrzegłam ze jest w nim bateria z napisem MADE IN CHINA!!!
sporo urządzeń jest produkowanych w chinach, ale
ona73 pisze:powiem wam szczerze ze przez okres uzytkowania przez te dwa lata ta bateria nadal trzyba dosc długo, wiec nie wszystko chyba co chińskie to jest najgorsze co???
produkt samsunga jest profesjonalnej jakości, zwykły chiński fon nie. Taki samsung wydaje mnóstwo pieniędzy aby produkt był wysokiej jakości, stąd ta różnica pomiędzy ceną oryginału a podróbki.

Jak koledze popsuł się htc w chinach to kupił jakiś chiński fon w przeliczeniu za 150zł, więc za co liczą sobie 75 funtów za ten SZTK-229 z aukcji?
ona73 pisze:Telefony MyPhone wydane na Polskim rynku sa tez made in china a ceny ich nie sa zbyt niskie na akcjach internetowych!!!
ich zaletą ma być dualsim