• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #46607  autor: Neutrine Ray
 20 sty 2006, 00:20
Witam, jestem posiadaczem K508i i mam w zwiazku z nim kilka uwag do bardziej doswiadczonych posiadaczy-majsterkowiczow.

1. Jaki soft umozliwi mi "glebsza" (wykraczajaca poza wgrywanie multimediow, edycje ksiazki np. FMA) ingerencje w telefon?

2. Czy istnieje sposob na usuniecie loga zamykajacego? Telefon fabrycznie byl na ere, dalo sie zmienic ekran powitalny i inne plansze z poziomu telefonu, tej jednej niestety nie moge ani usunac ani podmienic, takze z poziomu FMA.

3. Czy mozna ustawic, wgrac, nowe dzwonki nadchodzacych wiadomosci poza fabrycznymi?

4. Czy mozna usunac element menu "Era Omnix" i w jaki sposob to zrobic?

www.samsung-mobile.pl - Najbardziej Profesjonalne Polskie Forum Samsunga

#46609  autor: Rogal
 20 sty 2006, 01:18
Witaj na Forum :wink:
Mam K508i z ERY i chyba moge odpowiedzieć na twoje pytania:

1. Najnowszym i jeden softem do K508i jest R2AE033 i się nie zanosi nato aby SE zrobił auktualizacje ponieważ oważają że ten soft jest stabilny, FMA to jest jeden z lepszych programów pod SE.

2. Jedynym ratunkiem żeby usunąć to logo jest wgranie nowego softu ale wtedy stracisz gwarancje.

3. Nie, masz tylko 6 dzwonków i więcej nie można wgrać.

4. Odpowiedz taka sama jak w pytaniu numer 2, ratunkiem jest wgranie nowego softu.

#46610  autor: Frasio
 20 sty 2006, 06:40
1. Żeby głębiej ingerować w telefon musisz sobie kupić kabelek. ;)
Szkoda, że uprzedził mnie kolega Rogal. ;)

Obrazek

#46643  autor: Neutrine Ray
 20 sty 2006, 12:15
Frasio pisze:1. Żeby głębiej ingerować w telefon musisz sobie kupić kabelek. ;)
Szkoda, że uprzedził mnie kolega Rogal. ;)
Mam kabelek, bez niego przeciez bym sie nie wychylal ;)

1. Pytanie dotyczace dzwonkow wiadomosci: skoro nie moge wgrac nowych, to czy moge je podmienic? Skad tak durna taktyka, kto to widzial zeby dzwieki byly z gory ustalone, a tak nawiasem mowiac sa one slabe wg. mnie.

2. Skad moge pobrac "swierzy" soft i w jaki sposob mam go wgrac? Gwarancje i tak stracil po sciagnieciu sima ;)

3. Jakie sa poza designem, glowne roznice pomiedzy K508i a K500i?

#46742  autor: Rogal
 20 sty 2006, 17:38
1. Nie mozesz podmienic, nie mozesz nic zrobic poprostu masz 6 i tylko 6.

2. Najtaniej jest w komisie a jesli chcesz sam wgrac to musisz miec orginalny kabel i Davinci Client z kredytami, 1 kredyt kosztuje 10 euro.

3. Poza designem niema zadnych roznic, K508i jest tylko zrobiony dla T Mobile i sieci parnerskich.

#46744  autor: Neutrine Ray
 20 sty 2006, 17:45
Rogal pisze:1. Nie mozesz podmienic, nie mozesz nic zrobic poprostu masz 6 i tylko 6.
Duzy minus dla tego aparatu :/
2. Najtaniej jest w komisie a jesli chcesz sam wgrac to musisz miec orginalny kabel i Davinci Client z kredytami, 1 kredyt kosztuje 10 euro.
A co z flashowaniem? Czy mozna to zrbic Sonic Box-em? Namierzylem w necie pelen zestaw CUS, FBN i MBN do K500 za free, a mianwicie R2AE033 CID29 RED (co oznaczaja dwa ostatnie czlony?) Czy nie mozna tego zrobic "nie oryginanym" kablem?

3. Poza designem niema zadnych roznic, K508i jest tylko zrobiony dla T Mobile i sieci parnerskich.
Aha dzieki, a jak wypada srawa K508i vs K700i?

#46793  autor: Frasio
 20 sty 2006, 21:05
No to tu już jest duuuża różnica.

Bo K700i ma radio, więcej pamięci (41 MB), Bluetooth i "flesz" w aparacie.

Za to k508i ma zasłonę na aparat, przez co się nie kurzy

Obrazek

#46845  autor: Rogal
 21 sty 2006, 01:06
K700i jest fizycznie lepszy ale uważam że jest przereklamowany :-D