• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #321631  autor: dawidst22
 07 mar 2009, 20:23
Witam wszystkich.
Więc tak na wstępie:
-mam SE K750i
-sieć plusgsm (simplus)
-ustawienia internetu (pobrane wszystkie ze zdalnej konfiguracji na stronie plusa)

I teraz PROBLEM.
Chciałem ściągnąć sobie na telefon to GG Plus. Jest ok dostałem Smsa gdzie jest link itd... mam w telefonie wybrany profil internetowy WAP_CSD.
Otwieram smsa gdzie moge sciagnac GG, wybieram "Idź" zaczyna mnie łączyć z jakimś tam numerem 601...., następnie komunikat "Pobieranie" coś tam mieli, mieli a nastepnie komunikat "Brak dostepu nieprawidlowy APN (kod 3)".

I na tym koniec. Kiedy wybieram inny profil internetowy, podczas łączenia wyswietla się komunikat "cos tam polaczenie nieudane sprawdz sieć"(coś w tym stylu).

Natomiast w profilu WAP_CSD działają mi np google w tej przegladarce ktora ma moj telefon.

Ale głownie zależy mi na GG Plus.
Poradzcie jak to rozwiazac.
Z góry dzięki
Ostatnio zmieniony 08 mar 2009, 09:19 przez dawidst22, łącznie zmieniany 1 raz.

#321636  autor: kwistas
 07 mar 2009, 20:50
Pobierz konfiguracje ze strony Plusa int gprs, będzie śmigać.

#321638  autor: dawidst22
 07 mar 2009, 20:55
Niestety pojawia się komunikat
"Polaczenie nieudane. Sprawdz zasieg sieci lub ustawienia internetu i danych"

Nie wiem juz o co chodzi...

#321639  autor: kwistas
 07 mar 2009, 20:57
Spróbuj int csd teraz musi działać :)

#321640  autor: dawidst22
 07 mar 2009, 21:11
teraz pokazuje sie
"niepoprawny punkt dostepu abu pobrac produkt korzystaj z APN wap.plus.pl Prawidlowe ustawienia telefonu mozesz pobrac ze strony www.plus.pl"

oczywiscie robie tak ze wywalam wszystko i instaluje tylko pojedyncze profile.
 #321641  autor: marcinb
 07 mar 2009, 21:28
dawidst22 pisze:Witam wszystkich.
Więc tak na wstępie:
-mam SE K750i
-sieć plusgsm (simplus)
-ustawienia internetu (pobrane wszystkie ze zdalnej konfiguracji na stronie plusa)
Może mały związek z Twoim problemem ale pamietam jak kiedyś miałem wieeelki problem na korzystaniu z netu poprzez świeży starter simplusa na PDA. Kombinowałem na różne sposoby, zmieniałem ustawienia itp. Nie chciało działać.

Dopiero po jakimś czasie doczytałem w ulotkach które były w zestawie, że aby korzystać z netu trzeba najpierw jakimś tam kodem aktywować możliwość połączeń GPRS :-D

Zrobiłem to i po chwili wszystko działało. ;)

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#321642  autor: dawidst22
 07 mar 2009, 21:31
Ale np. przegladarka działa mi normalnie , moge sobie wejśc na google i coś wyszukać. To nie odbywa się przez GPRS?

[ Dodano: 2009-03-07, 21:43 ]
Chwała temu który podsunął pomysł z aktywowaniem usługi GPRS.
Faktycznie pomogło *101*11*02# i zrestartować telefon. Wirtualne piwko dla Ciebie!
POZDRAWIAM I OGROMNE WIELKIE DZIEKI :)

[ Dodano: 2009-03-07, 22:04 ]
Aha i jeszcze pytanie, czy jeśli mam tereaz profil internetowy WAP w telefonie i udało mi sie sciagnac GG i uruchomic, to bez wzgledu na to czy gadam z kims kto jest na kompie, czy na telefonie to opłata za to jest stała tak? czyli założmy te 5 zł miesiecznie tak? Czy nie mam racji?

#322007  autor: marcinb
 09 mar 2009, 20:01
Na tym forum jest coś innego niż wirtualne piwko ;)

[ Dodano: 2009-03-09, 20:03 ]
Ile to kosztuje?

* Przez pierwszy tydzień korzystasz z GG Plus za darmo!
* Po tygodniu, za każde kolejne 7 dni, płacisz tylko 1,50 zł z VAT.
* Możesz także aktywować aplikację od razu na 30 dni i zapłacić tylko 5 zł z VAT.

Wypróbuj zanim kupisz - pierwszy tydzień korzystania z GG Plus jest darmowy!
Pamiętaj! Przesyłanie danych w ramach usługi GG Plus w zasięgu sieci Plus jest darmowe.
Regulamin

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.