• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #283555  autor: Zontag679
 17 sie 2008, 22:45
Spróbowałem poszukać i znalazłem na mój telefon aplikację GoogleMaps; bo dość fajny gadżet, ale nie udało mi się go uruchomić. Udało się to komuś ?
Programik zassalem stąd
ale po rozpakowaniu go w telefonie w folderze aplikacje uruchamia się i pyta " Zezwolić aplikacji na odczyt danych użytkownika?". Odpowiadałem i tak i nie ale po chwili ikonka działającej aplikacji java na górze ekranu znika i nic się nie dzieje.
Pomyślałem że to może wina karty (abonamentu) czy coś, więc wlożyłem moją kartę SIM do SE K660i gdzie aplikacja GoogleMaps jest już fabrycznie zainstaowana i tam hula bez problemu.
Może jeszcze "coś" w ustawieniach telefonu mam nie tak? Jak próbowałem zassać to telefonem z WAP to nie dalo się, transfer zatrzymywał się po 8kB (może to ułatwi a może zagmatwa zagaddnienie).
Ostatnio zmieniony 18 sie 2008, 21:23 przez Zontag679, łącznie zmieniany 1 raz.

Windows u mnie nie działa

#283556  autor: butterfly
 17 sie 2008, 22:51
Zontag679 pisze:z tąd
stąd...
Skoro aplikacja się uruchamia to obstawiałabym raczej telefon niż kartę SIM.

#283699  autor: Zontag679
 18 sie 2008, 21:25
No nie wiem czy aby wyświetlenie zapytania " Zezwolić aplikacji na odczyt danych użytkownika?"
można nazwac działaniem aplikacji.
Można odpowiedzieć na zadane pytanie i tak i nie; to i tak bez znaczenia ponieważ po chwili ikonka jawy znika i dalej nic się już nie dzieje. :shock:

#283711  autor: Marek
 18 sie 2008, 22:34
Sądze że java z k750 (java chyba 6) może mieć mniejsze uprawnienia dostępu do plików i internetu niż k660 (java 8 ). Stąd pewnie dlatego aplikacja nie działa, raczej nic nie da się z tym zrobić.

#283831  autor: Zontag679
 19 sie 2008, 20:21
No to ciekawe swoją drogą że jak ktoś tworzy aplikację dedykowaną na k750i to z góry nie przewidział jaka wersja środowiska "java" jest domyślnie wgrana do telefonu.
No ale jak nic się nie da to się nie da, tak mnie "naszlo". No ale przysłowia są mądrością narodu a jedno brzmi:
" Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo to na pewno to zepsujesz". :mrgreen:

#290724  autor: ganc2
 02 paź 2008, 13:39
Sugerowałbym ci pobranie aplikacji z oficjalnego źródła. A nuż to coś zmieni.
Kod: Zaznacz cały
http://www.google.com/mobile/default/maps/index.html