• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #276582  autor: Syra696
 11 lip 2008, 22:18
Mam pewien problem z SE W880i. Normalnie używam Nokii N70, ale... z reszta nie ważne. W ostatni poniedziałek wybrałam się z koleżanką na rower, pojeździć po lasach itp. W plecaku-kostce miałam książkę, aparat, iPoda, telefon i pare innych dupereli. Zaczęło padać i padało coraz mocniej. Postanowiłyśmy wrócić do domu, ale i tak nieźle zmokłyśmy [ciuchy wyglądały jak wyjęte z pralki i to bez wirowania] Plecak generalnie nie przepuszcza wody, jest z grubego materiału i w dodatku na większości powierzchni podwójnego. Jedynie w jednym miejscu przepuszcza lekko wodę.
Pech chciał, że akurat tam znajdował się telefon. Po powrocie do domu okazało się że tel. padł. Zdziwiłam się bo książka była sucha, aparat i iPod tez wyszły bez szwanku... W każdym razie tel. był lekko, ale na prawdę lekko wilgotny, widać to wystarczyło... Zaniosłam go do serwisu, diagnoza - uszkodzony układ ładowania. Co prawda facet stwierdził, że niby wody nie było w środku... Nie podjęli się naprawy...
Co z tym fantem zrobić? Zaproponowali mi ładowarkę na samą baterię, taką yyy... no wiecie chyba o co chodzi, ale wolałabym żeby tel działał normalnie, zważywszy na to, że nalezy do mojej mamy [don't ask!]

Pozdrawiam

#276601  autor: Cinkonskin
 11 lip 2008, 23:46
Może naprawa jest nieopłacalna , albo po prostu niema częsci , niewiedza jak wymienic .
A zapytaj w innym servisie , albo jeśli jest na gwarancji , udaj niewiniatko i powiedz że nie działa ładowanie , może się nie skapna i naprawia za darmo :roll:

#276606  autor: Marek
 12 lip 2008, 00:30
najlepiej wysuszyć fona, może troche poleżeć, znajomemu zamoczył się k800 i tydzień nie działał ekran, potem się sam naprawił. Część która się tobie musiała zepsuć kosztuje 3 złote

#276611  autor: Cinkonskin
 12 lip 2008, 01:43
A może coś wiecej się popsuło ? Bo tak to by wział to za 3 zł wsadził a tobie by powiedział : 50zł za naprawe.

To jest tylko ta końcówka .

A , i nie susz telefonu suszarka , ani nie kładz na kaloryfer , tylko połoz w nasłonecznionym miejscu i niech sam odparuje

#276636  autor: Xy
 12 lip 2008, 10:18
Po pierwsze w miare mozloiwosci i umiejetnosci rozkrecic i wysuszyc. Moj K700i zamoczyl sie tez w czasie ulewy i bylo cos w nim tak skopane, ze nawet po wylaczeniu telefonu swiecila sie klawiatura. Rozkrecilem dziada, wysuszylem, tu i owdzie przemylem spirytusem i telefon zaczal normalnie dzialac. Wiem, K700 jest duuuuzo prostszy od K800 ale moze samemu da sie cos zrobic zeby zaczal dzialac?

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#276639  autor: Syra696
 12 lip 2008, 10:27
NokiaOrange pisze:jeśli jest na gwarancji , udaj niewiniatko i powiedz że nie działa ładowanie , może się nie skapna i naprawia za darmo :roll:
Niestety nie mam żadnych papierów...
NokiaOrange pisze:A może coś wiecej się popsuło ? Bo tak to by wział to za 3 zł wsadził a tobie by powiedział : 50zł za naprawe.
Noo na początku mówili, że za 50zł to naprawią. Na drugi dzień przyszłam po tel. i powiedzieli, że telefon działa, tylko bateria jest rozładowana. Spoko. Podłączyłam go do ładowarki i ładował się chyba z 4h, ale jak nie działał, tak nie działał. No to poszłam tam jeszcze raz i mówię jaka jest sytuacja. Powiedzieli, że mam przyjść jutro, a oni zobaczą o co chodzi. Przyszłam i powiedzieli właśnie o tym uszkodzonym układzie, oddali pieniądze [sic!] i zaproponowali tą ładowarkę do baterii.
Xy pisze:Po pierwsze w miare mozloiwosci i umiejetnosci rozkrecic i wysuszyc. Moj K700i zamoczyl sie tez w czasie ulewy i bylo cos w nim tak skopane, ze nawet po wylaczeniu telefonu swiecila sie klawiatura.
Tyle, że ten mój działa dobrze, bo facet włożył do niego inną baterie przy mnie i tel. sie normalnie włączył i był ok. W serwisie twierdzili, że w środku niby nie było wody. Spróbuje go jeszcze rozkręcić i niech sie suszy.

[ Dodano: 2008-07-23, 12:46 ]
Sorry za double posta, ale coś edytuje nie działa.

Telefon dalej jak nie działa, tak nie działa. Suszył się na słońcu pare godzin dziennie, przez jakieś 3 dni i nic.