• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #272419  autor: bartek93
 19 cze 2008, 15:38
Czy tak wygląda pęknięty wyświetlacz?Obrazek Jeśli tak to ile mniej więcej może kosztować naprawa? A opłaca się w ogóle?

...:::GALAXY LITE:::...

#272428  autor: kowcio
 19 cze 2008, 15:49
bartek93 pisze:Czy tak wygląda pęknięty wyświetlacz?
Na moje oko tak.
Będzie to kosztowało ponad 100 zł (chyba), nowy wyświetlacz. Więc się nie opłaca jak dla mnie inwestować w ten telefon.
Podobnie miałem z Samsungiem C300, takie coś się zrobiło w rogu na górze, na początku była mała plama, później się zrobiła na cały ekran (oczywiście na gwarancje nie przyjęli).

Ten telefon Ci spadł, że takie coś się stało?

#272433  autor: bartek93
 19 cze 2008, 15:55
to nie mój telefon... ojciec wczoraj przychodzi do mnie i pyta co jest. ja mu na to że mu pewnie wyświetlacz pękł (nie byłem pewien więc założyłem temat), potem on powiedział, że caly czas miał go w kieszeni. no ale to troche dziwne żeby w kieszeni tak mu sie zrobiło

...:::GALAXY LITE:::...

#272470  autor: Phoenix
 19 cze 2008, 18:06
Nie tyle pękł co się rozlał. Musiał doznać porządnego wstrząsu by sie coś takiego stało lub też duże prawdopodobieństwo iż to przyczyna tego że produkt jest stary . Nie potrafię wywnioskować przyczyny ale radzę jeśli nie posiada na niego gwarancji co jest bardzo prawdopodobne by kupił sobie już coś nowego.

Siemens C30 -> Nokia 5110 -> Alcatel OT322 -> Samsung X200 -> Sony Ericsson K600i -> Sony Ericsson K660i

#272479  autor: pff
 19 cze 2008, 18:34
wygląda jak znaczek nike ;) a tak wracajac do tematu to faktycznie się nie opłaca już naprawiac "staruszka" (bo i tak niedługo padnie coś innego ;) )

plasticzkom stop :D

Motorola V2288 -> Alcatel OT511 -> SE K700i + nokia 3110 :D -> Alcatel E801/SE K700/Samsung E900 ;)

#272488  autor: Klusek
 19 cze 2008, 18:42
Koszt nowego wyświetlacza na Allegro to ok 60 zł + do tego koszty robocizny sam więc oceń czy wymiana jest opłacalna czy nie.

Obrazek
Obrazek

#272519  autor: Filip
 19 cze 2008, 19:44
Już że coś padnie,po co takie gadanie. Jak telefon się sprawował ok i jest od początku u twojego taty to myślę że nie ma co robić afery,tata pewnie też przyzwyczajony do telefonu,myślę że można dać te 60 złotych,zresztą wyświetlacz sam Sobie już wymienisz.

#272520  autor: pff
 19 cze 2008, 19:49
Gruby pisze:Już że coś padnie,po co takie gadanie. Jak telefon się sprawował ok i jest od początku u twojego taty to myślę że nie ma co robić afery,tata pewnie też przyzwyczajony do telefonu,myślę że można dać te 60 złotych,zresztą wyświetlacz sam Sobie już wymienisz.
heh mam ten telefon i też sie sprawował ok i jest na początku u mnie a już aparat poszedł, soft sie sypie, zawiesza się, ostatnio nie podłączony do prądu pokazywał że ładuje baterię... u mnie to jeszcze rozumiem bo jestem młoda, upadł parę razy mi w niewyjaśnionych okolicznościach, ale mojej cioci która chucha i dmucha na sprzęt siadły styki od baterii, soft zwariował itp. Już nie mówiąc o tym że mój jak jeszcze był na gwarancji to poluzowała sie antena i wylądował z serwisie. Dlatego uważam że nie ma co na siłę go naprawiac, żeby nie powiedziec reanimowac. SE robi tak podobne telefony z tak podobnym menu że każdy odnajdzie się w nowym bez problemu a jeszcze będzie miał więcej bajerów (aparat lepszy, złącze kart itp)... <a żeby nie było to mój ukochany telefon był, więc też z ciężkim sercem się z nim żegnam>

plasticzkom stop :D

Motorola V2288 -> Alcatel OT511 -> SE K700i + nokia 3110 :D -> Alcatel E801/SE K700/Samsung E900 ;)

#272525  autor: kowcio
 19 cze 2008, 20:13
Dodam tyle, że jak dla mnie się nie oplaca. Bateria pójdzie niedługo, a wymiana jej na długo nie pomoże. :| Wiem coś o tym, o tych bateriach w SE.
Więc ja bym sobie odpuścił go, wymianę wyświetlacza.

#272604  autor: user_delete3
 20 cze 2008, 06:35
Delete
Ostatnio zmieniony 09 lip 2008, 18:37 przez user_delete3, łącznie zmieniany 1 raz.

#272630  autor: Filip
 20 cze 2008, 13:48
Mnie K700i opisywać tutaj nikt nie musi,korzystałem z niego :wink: To jest naprawdę telefon solidny,jak każdy zresztą jak telefon szanujesz to nie będzie sprawiać nadmiernych kłopotów. kowcio tak gadasz żeby gadać,co ty masz do tych baterii? Co się z nimi takiego dzieje? Bo u mnie bateria w K700i działała prawidłowo w jednym, drugiego dostałem bez baterii akurat kupiłem zamiennik za 10 złotych i co? Też swoje robił. Telefon się zepsuł,to go napraw bo wg mnie lepsze to niż kupować za 400? czy ile nowy telefon. Zresztą decyzję i tak podejmie bartek93. Ja bym naprawiał i koniec.