• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #32062  autor: pawelek32
 26 lis 2005, 20:08
jak się zdejmuję obudowę w SE k700?
naszło trochę kurzu na wyświetlacz i chcę wyczyścić.
po zdjęciu tylnej klapki widać 4 białe zatrzaski (w tym 2 podwójne)- po 2 z kazdej strony.
czy mam zwtczajnie je odchylić?
czy potrzebuje jakiś specjalny przyrząd?
Ostatnio zmieniony 07 maja 2006, 17:38 przez pawelek32, łącznie zmieniany 1 raz.

z poważaniem

#35946  autor: rafcyk
 19 gru 2005, 12:21
A slyszales kiedys o czym takim jak INSTRUKCJA OBSLUGI ???
 #36030  autor: Rogal
 19 gru 2005, 16:06
pawelek32 pisze:jak się zdejmuję obudowę w SE k700?
naszło trochę kurzu na wyświetlacz i chcę wyczyścić.
po zdjęciu tylnej klapki widać 4 białe zatrzaski (w tym 2 podwójne)- po 2 z kazdej strony.
czy mam zwtczajnie je odchylić?
czy potrzebuje jakiś specjalny przyrząd?
Nie radze ci je odchylać w K508i są takie same uchwyty też próbowałem obudowe ściągnąć ale się nie udało a do tego teraz się nie domyka :wink:

#56229  autor: dawi77
 25 lut 2006, 11:33
Idż do komisu HE HE
 #72128  autor: darioos
 06 maja 2006, 20:10
odchylasz te zatrzaski może być nożem albo bardzo cienkim przyrządem i oby był twardy.Zwyczajnie odchylasz te zatrzaski tylko ostrożnie i nie gwałtownie bo łatwo je połamać i zetrzeć te końcówki które uciskają obudowe, więc jak już wspomniałem odchylasz po kolei każdy zatrzask każdy odskoczy i niebędzie już trzymał obudowy i możesz ją dopiero otworzyć.Rozebranie wymaga cierpliwości i nieradze grzebać w środku gdyż może się to źle skończyć. :shock: :? :o

Legenda zawsze pozostanie legendą" moje marzenie proste dotknąć szczytu jak nikt":)