• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #262703  autor: wassssuuuup
 20 kwie 2008, 03:18
Witam, mam pytanko odnoszące się do kodów NCK. Mianowicie czy jest jakiś programik, który odczyta mi ten kod z telefonu SE? Podobno można sciągnąć dzięki niemu simlocka założonego przez operatora. Jest możliwe, że mam wersje simlocka CID53...kolega wziął w playu SE k800i i ma tą wersje...ja brałem także w playu dzień wcześniej, ale telefon k530i (za ściągnięcie z owej k800i w serwisie żądają minimum 120 zł, więc nie widzi mi się płacenie ;) ).
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2008, 11:28 przez wassssuuuup, łącznie zmieniany 1 raz.

Trudno Ci być sobą? Na ludzi się otwórz. Wiem, że może to być dla Ciebie najdłuższa podróż.

#262738  autor: butterfly
 20 kwie 2008, 11:27
Jeśli masz CID53 to nic na razie nie zrobisz, bo nie ma programów obsługujących go.

#262766  autor: wassssuuuup
 20 kwie 2008, 13:46
Dzisiaj kumpel mi sprawdził, że to jest jednak starsza wersja oprogramowania..więc raczej nie będę kombinował tylko zajdę do jakiegoś znajomego serwisu ;) Dzięki za odpowiedź. :occasion5:

Trudno Ci być sobą? Na ludzi się otwórz. Wiem, że może to być dla Ciebie najdłuższa podróż.

#262775  autor: DD7
 20 kwie 2008, 14:09
CID to nie jest wersja simlocka. CID to jest odrębne zabezpieczenie przed ingerencjami w soft. A simlock to po prostu blokada na danego operatora.

#262780  autor: wassssuuuup
 20 kwie 2008, 14:22
No tak tak tylko nie wiedziałem jak to napisać :D Ważne, że opisany problem jest zrozumiały :P