• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #260891  autor: andi
 09 kwie 2008, 19:37
Witam
Mam pewien problem, mianowicie gdy robie zdjęcia telefonem po pokazaniu się słów "zapisuję" telefon wraca do menu. A gdy chce wyświetlić zdjęcia ostatnio zrobione (wcześniej sie tak nie robiło) to się nie da. Czarny ekranik, bądź taka przerwana ikonka obrazka. Czy to może być problem z kartą pamięci, że chyba nie chce zapisywać :?: :?

A teraz z innej beczki: gdy załączam motyw przykładowo equalizer początkowo jest normalny wygląd tego menu tego motywu, a po jakimś czasie zmienia sie na zwykłe menu. Dlaczego się tak robi :?:

Kolejne o ostatnie jak narazie: ustawiłem sobie, że na przycisku w prawo będzie mi sie włączał aparat. I jest ok, ale do pewnego czasu. Później pojawia się po raz kolejny pytanie: "utworzyć skrót do ulubionej funkcji?". Jak zrobić by to było na stałe :?: :wink:

#260897  autor: Osk92
 09 kwie 2008, 19:49
Sprawdź, jak zdjęcia zapisują się w pamięci telefonu, nie na karcie.

Poza tym myślę, że aktualizacja softu SEUSem wystarczy i pomoże :)

#260901  autor: 9kaczor6
 09 kwie 2008, 19:57
andi, może to dziwne, ale w moim D750, jak temp. spadnie do ok. 17 stopni C, to nie zapisuje on zdjęć dużej rozdzielczości, poza tym spowodowane może to być tym, że taśma od aparatu ci szfankuje, zdejmij wyświetlacz i dociśnij ją. Co do motywu, to może jakiś problem z plikiem flash, albo menu.ml aktualizacja SEUSem, nic nie da, bo on tylko maina wgrywa, i parę plików do FS. Jak problem mocno się nasila to po prostu wgraj nowy soft, jakiś najnowszy R4EA031

#260934  autor: andi
 09 kwie 2008, 22:34
Osk92 pisze:Sprawdź, jak zdjęcia zapisują się w pamięci telefonu, nie na karcie.
Na telefonie normalnie się zapisują. Ale za ten czas wyjąłem karte i włożyłem na nowo i działa. Nie wiem co mogło być przyczyną tego. Jak to się powtórzy od razu napisze.

A przy wgrywaniu nowego softa nie stracę przypadkiem gwarancji :?:

Sorki za takie pytania, ale trochę ciemny jeszcze jestem :(

#260935  autor: butterfly
 09 kwie 2008, 22:38
andi, to szukaj.
SEUSem nie, samemu tak.

#261146  autor: andi
 10 kwie 2008, 22:16
A jaka jest szansa, że nic nie zepsuję bo trochę się obawiam...

#261147  autor: butterfly
 10 kwie 2008, 22:18
SEUSem bardzo wątpliwe. Samemu, no to bardziej prawdopodobne. Do odważnych świat należy :]

#261248  autor: 9kaczor6
 11 kwie 2008, 16:57
butterfly, ja bym powiedział że wręcz odwrotnie, dużo razy po flashu seusem, tel. się nie włącza, a jak się samemu zrobi to jest ok.

#261338  autor: andi
 12 kwie 2008, 08:12
Jestem zdezorientowany. Muszę pomyśleć czy to zrobię

#261366  autor: 9kaczor6
 12 kwie 2008, 11:43
andi, oczywiście nie raz nawet XS coś nie wyjdzie, ale to głównie z winy tego co flashuje, mi się nigdy to jeszcze nie zdarzyło, żeby tel padł, a znam przypadki że SEUSem, często tel. się nie włącza. Acha i zanim będziesz coś robił z fonem, zrób kopie GDFS.

#261753  autor: orson_dzi
 13 kwie 2008, 23:30
Stresujecie człowieka pojęciami nie z tego świata :P . andi wejdź i zarejestruj się na CentrumSE.pl i tam poczytaj trochę to dowiesz się sporo na temat flashowania itp. Sam się do tego przymierzam ale nie bardzo mam czas :? .

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)