Witam zamierzam niedlugo kupic ww telefon, jednak chce by byl nowy, ceny nowych w sklepie mnie odstraszaja (850-1000zl) wiec raczej zdecyduje sie na cos z ery, tzn kupie od kogos z allegro z simlockiem ery. Problem polega na tym ze sciagniecie simloca wiaze sie utrata gwarancji na ktorej mi zalezy. Jest jakis sposob na sciagniecie simlocka bez utraty gwarancji?
Np sciagamy simlocka jakims patchem, a potem gdy cos sie stanie wgrywamy jakis soft w seusie ktory zalozy od nowa simlocka.
Wiem ze jest cos takiego ze wgrywamy patcha do odpowiedniego softa i sciaga nam simlocka, ale po zaktualizowaniu go w seusie simlock powraca, i wtedy bym go oddal do seriwsu, albo gdyby sie nic nie dzialo to wgral nowego patcha.
Dziwi mnie to ze na allegro jest kilka ofert w ktorych sprzedawca wyraznie pisze ze telefon ma 24 miesiace gwarancji i blokade simlock, ale na zyczenie w cenie telefonu owa blokada moze zostac sciagnieta bez utraty gwarancji. czy taka mozliwosc istnieje, czy moze po prostu sprzedawca wprowadza nas w blad. prosilbym o jak najszybsze wyjasnienie sytuacji, gdyz zakup telefonu planuje lada dzien.