• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #241149  autor: mation
 22 gru 2007, 09:45
Witam.
Potrzebuję zdjąć przedni panel w w810 (aby wymienic wyswietlacz). odkręciłem śrubki, ktore sa odpowiedzialne za trzymanie przedniego panelu (tak mi sie zdaje. w kazdym razie nie te od tylnego) ale panel jak trzymal tak trzyma. szukalem na youtubie, centrumse itp ale nic nie znalazlem. jesli macie linki do filmikow z taka operacja albo wiecie jak go zdjac to prosze o pomoc. z gory dzieki.

#241157  autor: Adams
 22 gru 2007, 10:25
Witam.
Potrzebuję zdjąć przedni panel w w810 (aby wymienic wyswietlacz). odkręciłem śrubki, ktore sa odpowiedzialne za trzymanie przedniego panelu (tak mi sie zdaje. w kazdym razie nie te od tylnego) ale panel jak trzymal tak trzyma. szukalem na youtubie, centrumse itp ale nic nie znalazlem. jesli macie linki do filmikow z taka operacja albo wiecie jak go zdjac to prosze o pomoc. z gory dzieki.
Moim skromnym zdaniem sadze ze wymiana obudowy w tym modelu jest na bazie se k750i wnioskuje to po obejrzeniu tego filmiku :
http://pl.youtube.com/watch?v=YyrwgIzc3FI
A wiec aby zmienic obudowe skorzystaj z tego filmiku :
http://pl.youtube.com/watch?v=u23tGpZWc5U

Pozdrawiam Wesołych Świąt :D

Obrazek

#241176  autor: mation
 22 gru 2007, 11:21
zaraz zabieram sie do roboty. pomogl dla ciebie

#241180  autor: Adams
 22 gru 2007, 11:31
mation pisze:zaraz zabieram sie do roboty. pomogl dla ciebie
zawsze słuze pomoca ;) Tylko uwazaj zeby nie zepsuc zatrzasko jak moj kuzyn ;P musial wszystko wymienic z obudowy w telefonie nawet czesci zwane stalymi...
Ostatnio zmieniony 22 gru 2007, 11:33 przez Adams, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

#241227  autor: mation
 22 gru 2007, 15:20
hmm...czy to mozliwe, ze przez to ze telefon lezal bez baterii pare tygodni padl w nim soft? bo po wymianie wyswietlacza po wlaczeniu wyswietlacz jest caly bialy...

#241238  autor: butterfly
 22 gru 2007, 15:59
Jeśli sobie leżał to na pewno nie. Widocznie coś poszło nie tak przy wymianie. Taśmę dobrze wpiąłeś?

#241265  autor: mation
 22 gru 2007, 17:59
pokombinowalem troche i to musi byc jednak cos z wyswietlaczem bo dodzwonic normalnie sie moge tylko wysweitlacz caly czas bialy. wieczorem jeszcze raz rozkrece telefon i zobacze. powoli zaczynam sie denerwowac.

#241914  autor: michal05241
 26 gru 2007, 14:26
to może byc coś z taśmą. Nie upadł Ci może przypadkiem telefon??

#243414  autor: mation
 02 sty 2008, 14:22
telefon zostal zgnieciony lekko noga 3letniego kuzyna. wyswietlacz pekl na 100% wtedy ale juz zostal wymieniony. teraz pozostaje kwestia bialego ekranu. sadze, ze to cos ze stykami. zamierzam zaniesc go dzisiaj do serwisu. tylko czy jesli to styki to da sie je naprawic czy bedzie trzeba wymieniac cala plyte glowna. ile taka operacja kosztuje? sadze ze bedzie to jakies 300zl a wtedy lepiej oplaca mi sie sprzedac go jako uszkodzonego i kupic np. k750.