• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #236159  autor: Plutek
 29 lis 2007, 15:26
Witam
Kilka dni temu kupiłem sobie se k800i w playu w mixie. Wczoraj zainstalowałem gg i nie działa. Wysłałem sms aktywującego i ściagnełem instalke. W FAQ na stronie gg przeczytałem że mam źle skonfigurowany internet/gprs w telefonie. Znalazłem też, że trzeba to ustawic ręcznie tak:
"Parametry, które należy wpisać to:
APN: INTERNET
Nazwa użytkownika: brak
Hasło: brak"
ze strony http://web.playmobile.pl/pl/uslugi/pola ... ja-danych/
Tylko gdzie sie ustawia to APN bo nie moge tego nigdy znalesc na necie. A jestem całkiem zielony w tych sprawach bo zawsze używałem noki3310 :-D
Z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony 29 lis 2007, 19:08 przez Plutek, łącznie zmieniany 1 raz.

#236161  autor: szperacz87
 29 lis 2007, 15:43
Ustawienia -> Łączność -> Transmisja danych -> Konta danych -> Nowe konto (Typ konta PS) i po podaniu nazwy mamy 3 pozycje: APN, nazwa i hasło

#236165  autor: Plutek
 29 lis 2007, 15:55
Dzięki ale dalej nie umiem odpalic gg. Mam już to konto, ale jest tez 6 innich, trzeba jakos gdzies ustawic aby korzystalo z tego wlasciwego? Jak tak to gdzie?

#236170  autor: szperacz87
 29 lis 2007, 16:02
W ustawieniach usługi preferowanej powinno być chyba PS i CS (w Transmisja danych), a w Ustawieniach internetowych (w Łączność) dajemy profile i tworzymy nowy w którym w pozycji "Łącz, używając:" wybieramy to wcześniej ustawione konto.