• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #231652  autor: Michalg
 06 lis 2007, 09:34
Intrygowało mnie to, że przed otrzymaniem telefonu słyszałem o tym iż można mieć otwarte kilka aplikacji na raz- zarówno w K810i jak i K800i. Postanowaiłem to więc sprawdzić i faktycznie- można. Skoro już to wiedziałem chciałem zbadać ILE tych aplikacji można mieć otwartych. Test był męczący zarówno dla mnie i dla telefonu;) Otóż otworzyłem po kolei 4 gry- wymagające sporo od telsonu. Następnie otworzyłem program DocViewer- po prostu uruchomiłem. Na koniec włączyłem odtwarzacz i wybrałem listę odtwarzania po czym zminimalizowałem odtwarzacz abym mógł poruszać sie po menu. Otwarte więc były:
- 4 rozwinięte gry
- program DocViewer
- grający odtwarzacz muzyki
Jakie obserwacje?
Otóż po kliknięciu dżoja do środka- aby wejść do menu na jego pojawienie czekałem ok 7 sekund z zegarkiem w ręku. Na zmianę podświetlenia ikonki- wiecie tylko ruch dżojem- czekałem aż ponad 4 sekundy. Po wejściu w pisanie SmSa napisaniu krótkiej treści - dokładniej to "siema jak tam u ciebie" ;P- skasowaniu tej wiadomości telefon się zaciął. Próbowałem odczekać 5,10, 15 sekund i nic. Naciskałem klawisze w celu opuszczenia pisania smsa i.. nic. Wyłączenie telefonu było niemożliwe ponieważ naciskanie na przycisk wyłączający tel kończył się... brakiem reakcji telefonu. Jedynym rozsądnym wyjściem- bądź tez jedynym- było wyjecie i ponowne włożenie baterii. Po włączeniu telefonu ponownie oczywiście wszystko wróciło do normy i działa szybko i płynnie jak zawsze ;)
Nie róbcie tego w domu ;P
...
Ostatnio zmieniony 06 lis 2007, 09:37 przez Michalg, łącznie zmieniany 1 raz.

...

#231776  autor: butterfly
 06 lis 2007, 22:54
Michalg i? Byłoby ciekaweiej jakbyś porównał ten test do czegoś jeszcze...

#231780  autor: przemek910
 06 lis 2007, 23:09
no i co? można mieć otwarte 5 apliakcji na raz? można.

znajdz mi nokie bez symbiana która to potrafi ;]

#232195  autor: Michalg
 09 lis 2007, 13:06
Michalg i? Byłoby ciekaweiej jakbyś porównał ten test do czegoś jeszcze...
do czegoś jeszcze czyli? Jak będę miał czas to coś zrobię- ale to w przyszłym tygodniu.

...

#232207  autor: Xy
 09 lis 2007, 13:28
Zrobilem test mojego K550i. Da sie uruchomic przynajmniej 5 aplikacji na raz. Telefon nieznacznie zwalnia, ale da sie na nim normalnie pracowac :)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71