Intrygowało mnie to, że przed otrzymaniem telefonu słyszałem o tym iż można mieć otwarte kilka aplikacji na raz- zarówno w K810i jak i K800i. Postanowaiłem to więc sprawdzić i faktycznie- można. Skoro już to wiedziałem chciałem zbadać ILE tych aplikacji można mieć otwartych. Test był męczący zarówno dla mnie i dla telefonu;) Otóż otworzyłem po kolei 4 gry- wymagające sporo od telsonu. Następnie otworzyłem program DocViewer- po prostu uruchomiłem. Na koniec włączyłem odtwarzacz i wybrałem listę odtwarzania po czym zminimalizowałem odtwarzacz abym mógł poruszać sie po menu. Otwarte więc były:
-
4 rozwinięte gry
-
program DocViewer
-
grający odtwarzacz muzyki
Jakie obserwacje?
Otóż po kliknięciu dżoja do środka- aby wejść do menu na jego pojawienie czekałem ok 7 sekund z zegarkiem w ręku. Na zmianę podświetlenia ikonki- wiecie tylko ruch dżojem- czekałem aż ponad 4 sekundy. Po wejściu w pisanie SmSa napisaniu krótkiej treści - dokładniej to "siema jak tam u ciebie" ;P- skasowaniu tej wiadomości telefon się zaciął. Próbowałem odczekać 5,10, 15 sekund i nic. Naciskałem klawisze w celu opuszczenia pisania smsa i.. nic. Wyłączenie telefonu było niemożliwe ponieważ naciskanie na przycisk wyłączający tel kończył się... brakiem reakcji telefonu. Jedynym rozsądnym wyjściem- bądź tez jedynym- było wyjecie i ponowne włożenie baterii. Po włączeniu telefonu ponownie oczywiście wszystko wróciło do normy i działa szybko i płynnie jak zawsze

Nie róbcie tego w domu ;P
...
...