• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #228217  autor: Than
 19 paź 2007, 18:50
Witam. Pisze kolejny temat, ponieważ gdy zakładam nowy widze tylko jedną odpowiedź i jak zadaje drugie pytanie to odpowiedzi nie ma. Pisze mam nadzieję ostatni temat. Robiłem tak jak mi powiedzieli na innym forum i padł mi mój soniak. Robiłem to za pomocą programu SE Tool 2 Little. Weszłem w niego, kliknąłem na add i wprowadziłem pliki MAIN oraz FS. Następnie klikłem w 3 kropki gdzie pisze MISC Files i wprowadziłem plik o nazwie Customize.XTL, nie wiem czy dobry bo na forum mi nie odpowiedzieli jak się pytałem. Następnie zrobiłem Flash. Pisało że mam przytrzymać C i włożyć z przyciśniętym C kome do kabla USB. Pisało że mam wyjąć i włożyć baterię, ale nie miałem wyciągniętej klapki więc nie miałem jak tego zrobic. Wyjąłem kabel USB i ściągnąłem klapkę. Gdy włożyłem go spowrotem i zrobiłem wszystko od nowa, komputer już nie wykrywał kabla USB a koma siadła i nie da się jej włączyć. Wiem że trzeba ściągnąć sterowniki do kabla ale próbowałem dodać sprzęt i je zainstalować ale komputer ich nie wykrywa, tak jak by ich nie było. Więc myślę że trzeba podać ścieżkę właśnie w tym programie. Prosiłbym o pomoc, najlepiej opisane wszystko po kolei co muszę zrobić jak padnie koma podczas wgrywania softu. Może jest jakiś lepszy program do tych spraw? Naprawdę liczę na pomoc użytkowników tego forum. Pozdrawiam.

#228251  autor: butterfly
 19 paź 2007, 21:19
Witaj cichy2222 ;)
A sam telefon daje oznaki zycia po podpięciu pod ładowarkę [świeciąca dioda na górze]?

#228286  autor: Than
 20 paź 2007, 08:50
Podpiąłem kome pod ładowarkę i nic się nie dzieje

#228306  autor: butterfly
 20 paź 2007, 09:55
Padnięty erom. Tylko serwis.

#228308  autor: Than
 20 paź 2007, 10:10
A ile oni za takie coś wezmą? I czy będą wgrywali oprogramowanie czy będą rozbrajać kome i tam coś szperać?

#228436  autor: butterfly
 20 paź 2007, 17:48
Będą. Powiedz zeby naprawili do określonej sumy np. 50 zł.
Kumpel tak zrobił i wprawdzie marudzili na koniec, że ich to drożej kosztowało, to jednak zapłacił 50 zeta.