• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #208883  autor: Sawczyk
 02 sie 2007, 17:13
Witam

Ostatnimi czasy mam problem z zasięgiem w telefonie , postaram sie wyjasnic go jak najlepij , wiec tak : Po zakupie telefonu , wszystko chodziło dobrze , zasięg byl zawsze ( miałem Plusa) ale po kilkunastu dniach , rozbierałem go bo probowałem załozyc nowa obudowe bo stara była "troche" podrapana , jednak nie zalozylem bo w obudowie z allegro brakowalo kilku elementów , i potem zaczeły się problemy z zasięgiem , np. Byłem w domu i było 0 kresek i wyskakiwał napis : Brak zasięgu sieci i swiecila sie czerwona dioda z góry telefonu , po wylozeniu i wlozeniu bateri zasięg znow sie pojawiał , czasami wystarczyło nacisnąc mocniej z tylu na obudowae i tez sie pojawiał , ale po wyjezdzie na wakacje cos sie bardziej zepsóło bo nawet przycisniecie na klapke z tylu nic nie dawało , czasami zasiegu nie miałem cały dzien , mam Orange i wiem ze kolega tez ma problemy z zasiegiem wiec myslalem ze dlatego nie mam calkiem zasiegu ze jestem w lesie i tam nie lapie ,ale po przyjezdzdie do domu nadal nie mialem , dopiero jak go kilka razy przycisnelem z tylu obudowy i poruszałem nim w gore i w dol zasieg sie pojawił ....
Teraz nawet jak nie mamn zasiegu czerwona dioda sie nie pali ...
W tym okresie kiedy wymieniałem obudowe tez upadł mi telefon z 2 razy na ziemie , wiec to tez moze byc przyczyną tego problemu ...

Prosze o pomoc ....

Ps. Jeżeli ktos czegos nie rozomie to prosze pisac a jeszcze raz napisze , bo wiem ze za jasno nie napisałem ....

Pozdrawiam

#208887  autor: przemek910
 02 sie 2007, 17:25
najwyrazniej musiales uszkodzic cos przy zmianie obudowy.

sądzę, żę nie obejdzie się bez serwisu

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#208912  autor: Sawczyk
 02 sie 2007, 19:45
A naprawa takiej usterki ile może mnie wyniesc ?? Bo mieszkam w bardzo malym miescie gdzie nie ma takiego prawdziwego salonu , jedynie w lompardach zajmuja sie telefonami i mogą troche zawyzyc cene ...