• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #197174  autor: faren
 28 cze 2007, 19:04
Od paru miesiecy nie moge dostac sie do Braki MM w Omnix. Na poczatku Marca, Era przebudowała stronę. Na zglaszany problem, dz. techniczy zawsze po paru dniach odpowiadał: "Twój proble został rozwiązany" lub itp. Używałam OM3.0, 3.1 4.0-beta.
Chodzenie po folderach EranetMail, to katorga do sześcianu
PS:Używam tu, oraz indziej w tematyce GSM, wyłącznie OperyMini-taki mam GSM_Splin, więc przepraszam za ew. wpadki, błędy, itp. Zupełnie inaczej wyglądają strony www vua OM.
Hi2ALL.

#197180  autor: przemek910
 28 cze 2007, 19:10
na czym polega Twój problem? Nie mozęsz się zalogować?

Być mozę bramka jest wykonana we flashu, a takiego fromatu OM nie obsługuje.

Eranet jest wykonana we flashu bodajże.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#197281  autor: faren
 29 cze 2007, 07:31
Problem polega na tym: 1.uważam,że D750i to zupełnie inny fon niż K750i i inaczej dzikała Java. 2.Wchodząc z Omnix na bramkę MM-SMS wyświetla się: Serwis ten jest dostępny dla użytkowników Era i Hejah. Z www.era.pl: Strona domową w sekcji nie została zdefiniowana-edytuj sekcję i ustaw stronę dla poszczególnych kanałów dostępowych. 3. Z www.eraomnix.pl :uwierzytelnianie niedozwolone dla tego IP. W dziale tech. Era nic nie wiedzą o flashach.No&co?

[ Dodano: 2007-06-29, 08:20 ]
Nie wiem czy moja odp. nr 1 ad. Eranet w ogóle wyszła, więc ją dubluję.
Logowanie trwa średnio ponad 70s -to najlepszy czas.
Otwieranie listu to katorga właśnie.
Transmisja na ogół jest przerywana z powodu "zbyt długiej odpowiedzi serwera". Wyrzuca mnie na str. główną. Otwieranie innych folderów jest tak samo beznadziejne! Może bardziej.
W dz.tech. nic nie orientują się, gdyż tym serwisem i konserwacją zajmuje się jakaś firma podwykonawcza.0t,co!

#197292  autor: przemek910
 29 cze 2007, 10:19
faren pisze:1.uważam,że D750i to zupełnie inny fon niż K750i i inaczej dzikała Java.
Pfff, mylisz się, to jest to samo, tylko w innje obudowie...
faren pisze:Z www.eraomnix.pl :uwierzytelnianie niedozwolone dla tego IP.
Spróbuj przez wbudowaną przeglądarkę w telefonie? Mi tam Omnix śmiga jak talala! W ogóle wiesz jaki host się gdy korzysta z OM? np. p04-10.operamini.net
faren pisze:W dz.tech. nic nie orientują się, gdyż tym serwisem i konserwacją zajmuje się jakaś firma podwykonawcza.0t,co!
No i co mi Ci na to poradzimy? :> spróbuj poprzez wbudwą ną przeglądarkę w tel, tam masz Omnixa dostępnego, a w Omnixie EreNet

#197316  autor: faren
 29 cze 2007, 11:17
->kin: to Ty piszesz, D750i i K750i to to samo, tylko "budy" inne? A moduły BT też w obu są takie same?
DaVinci też odróżnia "D" od "K" .
Przez WAP nie można dostać się w Omnixie do bramki MM ! A swoją drogą, po WAPie też mi śmiga niczym wicher.
-> "Wy": Pobieranie maili via Omnix, to max. okrojony wariant. Używam klienta e-mail w fonie, ale nie mogę poruszać się wewnątrz mojej e-box, itp.
Dzięki wszystkim za uwagę, może JEDNAK jest inna rada?

#197318  autor: przemek910
 29 cze 2007, 11:23
faren pisze:->kin: to Ty piszesz, D750i i K750i to to samo, tylko "budy" inne? A moduły BT też w obu są takie same?
Wg mnie tak, i nie tylko wg mnie :P JA sobie zrobiłem taki myk, przekirowanie z eranet na gMaila, i wysyłanie z gMaila z adresu eranet, i jest wygodnie. mam tam wysłane, odebrane, spam itd.
Jest też odpowiednia aplikacja do obsługi konta poprzez tel.komórkowy, poprzez OM też pewnie by poszło...

#197332  autor: faren
 29 cze 2007, 12:02
D750i nie ma Bluetooth 2.0, a K750i ma bez wątpienia. Może z tego powodu nie mogę via Motorola H500 wybierać połączeń głosem?! Nigdzie nie widzę, by pisano o D750i i BT v.2.0 razem, niestety.
Gmail ma swoje (+), ale i (-),
pisali w New York Times, że Google podglądają swych klientów.
To pryszcz,ale Gmail nie daje "notyfikacji" SMSem o nw.mailu,dlatego parę kont przekierowałam na Eranet. Na Gmail wchodzę via OM bez kłopotu.
Coś ten D750i nieteges.

[ Dodano: 2007-06-29, 12:18 ]
Ta aplikacja Java Gmail ma ten feler, że rwie sesje natychmiast po realizacji polecenia-wchodzisz na konto i myk, sesja przerwana. Otwierasz list i to samo, itd. Gmail jest najlepszy na sztywnych łączach. A może do tych kont w stylu Eranet powinno się stosować UMTS albo HSDPA?!
Teraz używam OM4 i nie widzę, by szybciej ładowała treść.
Dzięki...ale będę dalej rozglądać się za sposobem na Eranet i Omnix-bramkaMM.

#197349  autor: przemek910
 29 cze 2007, 12:51
faren pisze:Ta aplikacja Java Gmail ma ten feler, że rwie sesje natychmiast po realizacji polecenia-wchodzisz na konto i myk, sesja przerwana. Otwierasz list i to samo, itd. Gmail jest najlepszy na sztywnych łączach. A może do tych kont w stylu Eranet powinno się stosować UMTS albo HSDPA?!
To wina SE, nie potrafi podtrzymać sesji, tak samo było w OM (v. 2) nie wiem jak jest teraz, ja używam wersji modowanej 2.0

#197540  autor: faren
 30 cze 2007, 11:00
Może aplik. ta działa na tej samej platformie jak OM-2 ? OM-4 już tak nie rwie jak OM-3 co 4-5 min.,
ale nie sprawdzałam dokładnie.
Nadal nie wiem dlaczego nie mogę:
1.dostać się via OM na swoje konto Omnix,
2. z D750i nawiązać połączenia via słuchawkę BT z funkcją wybierania głosowego. Z kablem działa.
PS: Piszę ten tekst kolejny raz-to ew.wiad.dla admin.-ale wcześniejsze wersje nie pojawiały się pod ostatnim postem.
Dzięki wszystkim za uwagę.