• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #180669  autor: osaro
 06 maja 2007, 17:04
witam! naczytałem się już mnóstwo o w810i, ale wszyscy tylko o jego możliwościach muzycznych, a mnie bardziej interesuje EDGE i jego możliwości internetowe.
1. Czy posiada modem?
2. Jego OPERA nimi wystarcza do przeglądania WWW?
3. Jak się sprawuje transmisja EDGE, czy te prędkości podawane przez operatorów sieci np. ORANGE są prawdziwe?
Osoby zorientowane proszę o info. Z góry wielkie DZIĘKI!

#180777  autor: d3tr0
 06 maja 2007, 22:09
2. mały wyświetlacz i troche trzeba przewijać, ale wystarcza w ostateczności
inna sprawa to że opere mini będziesz miał jak ją sam sobie dograsz

#182408  autor: waeren
 11 maja 2007, 22:22
Jeżeli chodzi o pierwsze pytanie to oczywiście że ma modem i możesz spokojnie położyć obok laptopa i po BT śmigać w necie. W przypadku opery mini to na wyświetlaczu zobaczysz tylko kawałek strony i trzeba się sporo na przewijać, żeby zobaczyć stronę, poza tym jest to WAP i po pierwsze drogo a po drugie jednak ta struktura strony wygląda inaczej niż www na kompie więc nie ma takiego komfortu, używać tego można jedynie awaryjnie. Na trzecie pytanie nie powiem jak jest w orange bo ja miałem i plusa włożonego ale ściągając instalkę opery miałem średnio 25 kB/s więc około 80% teoretycznej prędkości edge class 10 który posiada ten telefon, uważam że to rewelacyjny wynik, stronki śmigają nieźle, ale trzeba zaznaczyć że w przypadku netu komórkowego zależy dużo od dostępności nadajnika i obciążenia sieci w danym punkcie i moje dane odnoszą się do plusa, nie wiem jak orange, mam nadzieję że troszke rozjaśniłem, pozdrawiam:)
Ostatnio zmieniony 14 maja 2007, 19:55 przez waeren, łącznie zmieniany 1 raz.

#182712  autor: dechomenon
 12 maja 2007, 20:55
wiadomym jest że edge no niby może mieć max 236kb/s ale realnie to jak Ci pobiera z prędkością 10KB/s to juz jest dobrze...czasem może być gorzej..