• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #175255  autor: calineczka006
 18 kwie 2007, 18:47
Mam pytanko....ostatnio znalazłam na imprezie w anglii telefon se k800i i był kupiony z w sieci angielskiej O2 ....podziałał mi 4 dni bo miałam karte w tej samej sieci... niestety po 4 dniach telefon wyświetlił mi wiadomość insert sim i nie działa na tym telefonie już żadna karta ....nie dochodzą smsy ani nie można sie dodzwonić...moja karta sim jest sprawna bo działa na innych telefonach wiec to problem zabezpieczen w tym telefonie...czy można je jakos usunąć żeby telefon nadal działał?? czy to kwestia ściągnięcia simlocka?? z góry dziękuje za pomoc
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2007, 21:25 przez calineczka006, łącznie zmieniany 1 raz.

#175257  autor: przemek910
 18 kwie 2007, 18:50
właściciel zablokował IMEI... Jedyne co Ci pozostaje to oddać telefon - Tobie już na nic się nie przyda.
calineczka006 pisze:czy można je jakos usunąć żeby telefon nadal działał??
Nie.
calineczka006 pisze:czy to kwestia ściągnięcia simlocka??
Nie.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#175305  autor: Filip
 18 kwie 2007, 20:45
No możesz spróbować zmienić IMEI w jakimś komisie ale wątpie czy ktoś Ci to zrobi gdyż jest to nielegalne. Możesz go także sprzedać na części. Nie wiem nawet czy policja jakby sprawdzała IMEI to by się skapnęła bo chyba się nie wymieniają takimi danymi międzynarodowo.

#175341  autor: Kaczy
 18 kwie 2007, 22:48
kin pisze:właściciel zablokował IMEI... Jedyne co Ci pozostaje to oddać telefon - Tobie już na nic się nie przyda.
Przyjedź do Polski. Tutaj będzie działał bez problemu. Blokada IMEI nakładana jest na konkretne państwo.

calineczka006 pisze:insert sim
Tylko czy na 100% ten komunikat oznacza, że IMEI został zablokowany? Przeważnie występuje inny komunikat typu: "skontaktuj się z operatorem", "blokada..."

...::: Made for loneliness :::...

#175344  autor: przemek910
 18 kwie 2007, 22:50
Kaczy pisze:Tylko czy na 100% ten komunikat oznacza, że IMEI został zablokowany?
Skoro żadna karta nie działa. Nawet z tego samego operatora. Telefon został skradziony, że tak to ujmę - wniosek jest jeden... Przynajmniej dla mnie.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#175346  autor: Kaczy
 18 kwie 2007, 22:52
Niby wniosek jeden. Jednak może coś się uszkodziło w telefonie. Ten komunikat jest dość podejrzany i trochę dziwny jak na zablokowany IMEI.

...::: Made for loneliness :::...

#175390  autor: Filip
 19 kwie 2007, 07:36
Chyba że w telefonie zepsuł się czytnik kart sim ale to by było jakoś zbyt dziwne. Pozatym w anglii można czasem coś znaleźć mój kuzyn jakiś niecały rok temu znalazł W800i.