• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #151826  autor: neutronic
 09 lut 2007, 19:31
Witam!
Od niedawna jestem posiadaczem Se k750i i mam taki problem:
Wkladajac karte sim telefon dziala przez jakis czas i nagle pojawia sie bialy obraz z napisem "wloz karte sim" sytuacja sie powtarza za kazdym wlozeniem karty sim. Telefon dalem juz dalem 2 razy do naprawy lecz niestety jest ciagle to samo! Mial ktos juz taki problem ? jesli tak to jak go rozwiazal? Dzieki za pomoc...

#151827  autor: Irek
 09 lut 2007, 19:35
Trudno powiedzieć, może coś ze slotem na karte sim. Sprawdzałeś? Skoro miałeś już coś takiego dwa razy i oddałeś telefon na gwarancji do serwisu to powinieneś im dokładnie opisać jaki masz problem. Czy jak telefon wracał z serwisu wszystko było na początku ok? Jaki opis masz w gwarancji? Co było powodem problemu - zazwyczaj to jest opisywane przez serwis.

"And one more thing..."

#151829  autor: neutronic
 09 lut 2007, 19:38
IreQ pisze:Trudno powiedzieć, może coś ze slotem na karte sim. Sprawdzałeś? Skoro miałeś już coś takiego dwa razy i oddałeś telefon na gwarancji do serwisu to powinieneś im dokładnie opisać jaki masz problem. Czy jak telefon wracał z serwisu wszystko było na początku ok? Jaki opis masz w gwarancji? Co było powodem problemu - zazwyczaj to jest opisywane przez serwis.
Za kazdym razem opisywalem im co sie dzieje dokladnie. Problem jest o tyle dziwny ze biala plansza pojawia sie dopiero po jakims czasie od wlozenia kart sim. W gwarancji napisano mi ze "Wgrano oprogramowanie oraz wykonano kalibracje parametrów. Aprata jest sprawny."

#151833  autor: Irek
 09 lut 2007, 19:44
neutronic pisze:"Wgrano oprogramowanie oraz wykonano kalibracje parametrów. Aprata jest sprawny."
Aparat jest sprawny - to jest pojęcie względne. Jak dla mnie to nic nie zostało zrobione, pewnie sami nie wiedza jak rozwiązać problem.
Na moje oddalbym go jeszcze raz do serwisu, aby w końcu doprowadzić do wymiany terminala na nowy.
A takie pytanie. Czy przed oddaniem do serwisu sprawdzałeś wersje softu jakie jest wgrane? Czy też nie. Gdybyś sprawdział zawsze możesz zrobić to jeszcze raz po odebraniu z serwisu i stwierdzić czy zmienili jest na nowsze lub inne bardziej kompatybilne z telefonem.
Trudno powiedzieć co jest przyczyną.

"And one more thing..."

#151837  autor: przemek910
 09 lut 2007, 19:48
neutronic pisze:Wgrano oprogramowanie oraz wykonano kalibracje parametrów. Aprata jest sprawny."
Twój telefon był pewnie w serwisie CRC - otrzymałem taką samą odpowiedź na stan aparatu :|
Następnym razem spróbuj oddać do innego serwisu. CRC ostatnio nie cieszy się zbyt dobrą opinią :?

#151839  autor: Irek
 09 lut 2007, 19:50
kin, ale oddałes telefon do innego serwisu i co jakie było rozwiązanie problemu? Sam jestem ciekaw.

"And one more thing..."

#151841  autor: przemek910
 09 lut 2007, 19:51
IreQ pisze:kin, ale oddałes telefon do innego serwisu i co jakie było rozwiązanie problemu?
Nie, dałem sobie spokój. Sprzedałem telefon osobie, której drobny defekt na wyświetlaczu nie przeszkadzał ;-) tak jak mi...

[ Dodano: 2007-02-09, 19:52 ]
Ale Tankian najpierw oddał telefon do CRC - nie naprawili. Potem oddał do innego i naprawili NA GWARANCJI.

#151844  autor: marunio
 09 lut 2007, 19:53
ja coś takiego miałem w moim k300i i jak poruszałem kartą sim i jak przeunołem w którąż ze stron to włanczałem telefon i udało mi sie z 2 razem i wszystko działo lukxs

#151847  autor: neutronic
 09 lut 2007, 20:00
@IreQ wersji softu niestety nie sprawdzalem
bede z nimi walczyl zeby mi wymienili na nowy ...
napisalem jeszcze mejla do serwisu se zobaczymy co oni tam powiedza
edit: Dzieki za pomoc

#151888  autor: gomez1982
 09 lut 2007, 23:54
Odnośnie softu wgrają Ci pewnie najnowszy dostępny na stronie producenta czyli R1DB001.Co lepsze poproś ich następnym razem o naprawienie tego telefonu i wgranie softu R1CA021.Ten drugi jaki podałem to soft starszy od tego pierwszego ale lepszy.A dlaczego bo jest głośniejszy w sensie odgrywania muzyki i dzwonków.No ale sterownik aparatu masz ciupke gorszy.Ja polecam tak o ile to możliwe ale jeśli ja to sam w domu robie to jest to możliwe pewnie dla serwisu więc wgrać soft R1CA021 i sterownik aparatu v 5.3.Twojemu telefonowi wyjdzie to na dobre.A no i walcz o wyeleminowanie usterki.

#152184  autor: Btk_Tomas
 11 lut 2007, 11:36
Małe pytanko.
Jak sprawdzić soft w K 750i?

#152191  autor: gomez1982
 11 lut 2007, 11:56
>*<<*<* gdzie <> to ruchy joya a * to gwiazdka.Potem info o usługach a potem info o oprogramowaniu.

#152194  autor: Btk_Tomas
 11 lut 2007, 12:01
Wczoraj nabyłem K750i i mam soft R1CA021,soft aparatu 5.3
Dzięki za pomoc.

#152197  autor: gomez1982
 11 lut 2007, 12:06
To masz bardzo dobry soft lepszy niż R1DB001.Nie radze Ci go zmieniać.Bo się rozczarujesz.Ale ja tam wole mojego k750@w800 i aparat 7.7 :mrgreen: