• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #148065  autor: KMarek2
 31 sty 2007, 12:46
Witam wszystkich posiadaczy sony ericssona K880i. Może ktoś wie jak mi pomóc? Po wykonaniu 105 zdjęć, chciałem je przenieść do komputera. Zainstalowałem program i telefon i 99 zdjęć przeszło, po czym transmisja się urwała i od tej chwili jak podłączam do USB telefon - wyskakuje mi symbol ładowania komórki, a połączenia z komputerem nie ma. Co to może być????
Ostatnio zmieniony 31 sty 2007, 16:00 przez KMarek2, łącznie zmieniany 1 raz.

#148251  autor: dechomenon
 31 sty 2007, 19:39
najpierw spróbuj zrobic od nowa instalkę pc suite...a nie wyskakuje Tobie karta pamiec jako wymienny dysk ?

#148449  autor: KMarek2
 01 lut 2007, 10:34
Ok. Chyba sprobuję dziś wieczorem przeinstalować. Dysku wymiennego nie pokazuje, bo pokazuje brak połączenia USB. W Orangu mi powiedzieli, żeby naładować komórkę na full, bo przy transmisji 100 zdjęć mogła się rozładować i automatycznie przejść na ładowanie. Nie bardzo mi się chce w to wierzyć(pokazuje jeszcze npołowę naładowania), ale sprobuję.
Dzięki za radę. Pozdrawiam

#148759  autor: yagi
 01 lut 2007, 23:00
Tym z Orange chyba sie bateryjki rozladowaly... Jesli nie wylaczyles opcji ladowania aku przez USB w menu serwisowym to sytuacja ktora Ci zasugerowali nie ma prawa bytu - sam napisales ze pojawia sie symbol ladowania...
Wywal PC Suite! Szkoda czasu i nerwow... Sciagnij My Phone Explorer i zacznij cieszyc sie telefonem ;)
Jak masz XP SP2 to w trybie 'transfer plikow' pojawia sie 2 dodatkowe dyski bez instalowania driverow...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#150505  autor: Bekcs eKm
 06 lut 2007, 11:57
omg ludzie po co wy bawicie sie w te durne programiki... polaczcie kome poprostu jako dysk wymienny i po klopocie... w win xp sp2 i w viscie dziala bez problemu

#150515  autor: KMarek2
 06 lut 2007, 12:48
Sorry, że tak długo nie odpowiadałem. Już jest wszystko ok. Na początku, jak podłaczyłem kabel USB pojawiło się co prawda ładowanie, ale po wybraniu transmisja plików pokazał mi się wymienny dysk i mogłem przenieść zdjęcia. Dziękuję za rady. Chyba odinstalowanie Suita to bardzo dobra myśl, bo tak naprawdę do niczego mi się nie przydaje. :D :D :D

#150641  autor: yagi
 06 lut 2007, 18:16
Bekcs eKm pisze:omg ludzie po co wy bawicie sie w te durne programiki... polaczcie kome poprostu jako dysk wymienny i po klopocie... w win xp sp2 i w viscie dziala bez problemu
Jak sie chce cos wiecej porobic na telefonie poza przesylaniem plikow to programy sa potrzebne :P

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)