• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #134532  autor: redav1
 21 gru 2006, 07:55
Witam,
mam pytanie czy po w?o?eniu karty 2 Gb bardzo zwalnia dzia?anie telefonu?Chcia?bym kupi? kart? 2Gb Sony High Speed Magic Gate, których du?o jest teraz na Allegro za 130 z?. Wstrzymuje si? jednak z zakupem z obawy, ?e telefon zacznie mi du?o wolniej dzia?a?.Mam te? ?wiadomo??, ?e s? to podrabiane karty w Chinach co mo?e mie? dodatkowy wp?yw na dzia?anie telefonu. Kupi? ktos ju? tak? kart? i jak sprawuje mu si? telefon?
pozdro
redav

Zapoznaj si? z zasadami tytu?owania tematów, poprwi?em. IreQ

#134555  autor: Frasio
 21 gru 2006, 10:50
Wiesz to, czy telefon będzie wolno chodził nie zależy od pojemności karty, tylko od tego ile pamięci jest zajęte.
Bo jak będziesz miał powiedzmy 1,5 GB albo całą kartę pełną, to pewno odczujesz różnicę, ale na pustej karcie wątpię, żeby coś to zmieniło jeśli o to ci chodzi. ;)

Pozdr

Obrazek

#134576  autor: gomez1982
 21 gru 2006, 11:40
Czytałem o tych kartach.Te karty nie są High speed.Ich transfer to zaledwie 256 kb/s a powinny mieć 10Mb/s.Pisało o tym na jakimś forum poświęconym telefonom SE.Tak więc ja Ci odradzam kupno tej karty bo raz że transfer a dwa to czasami tych kart nie da się wsadzić w slot w telefonie bo są za duże.Wiem że to brzmi śmiesznie ale tak jest.Też chce do mojego Se kupić 1Gb ale tylko w sklepie i tylko oryginalną.Tak więc za te 130 zł dołóż 30 i kup 1 GB ale w sklepie niż kup "towar w ciemno" na allegro.

#134703  autor: redav1
 21 gru 2006, 16:25
Oczywiście chodzi mi o zapełnioną kartę 2 Gb mp3, grami, zdjęciami i itd.Czy wtedy będzie wolno działał telefon.

#134706  autor: gomez1982
 21 gru 2006, 16:39
To jest chyba logiczne każdy telefon zwolni gdy ma cała pamięć zawaloną.Przecież on to musi wczytać.Pewnie będzie zwalniał przy zapisie zdjęć albo otwieraniu galerii.Tam gdzie będzie musiał odczytać dane z karty.Z reszta nie kupuj karty na allegro jak chcesz wydać tyle kasy w błoto.

#153636  autor: Gronek
 15 lut 2007, 18:32
Ja kupilem na allegro wlasnie 2gigowa.... Mam cala zapelniona i jedynie z co zwalnia to jak sie cala "playlista" laduje z wszystkimi utworami, a te cale zwolnienie to 2-3 sekundy max :) Wiec nie jest tak zle :D